Denisa Crăciun

Tesla blochează o funcție disponibilă pe mașinile sale, în urma unei investigații în SUA

Thumbnail

Tesla blochează capabilitatea de a rula jocuri video pe ecranele mașinilor sale în timpul mersului, în urma unei investigații din partea autorităților americane de reglementare în materie de siguranţă auto.

Potrivit CNBC, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), agenția care administrează drumurile publice din SUA, a deschis o investigație privind siguranța a 580.000 de vehicule Tesla Model 3, S și X, care au fost vândute din 2017, după ce a primit o plângere în luna august 2021.

Investigația vine pe fondul deciziei producătorului auto de a oferi funcția de jocuri video pe ecranele mașinilor sale în timpul mersului.

NHTSA analizează dacă șoferii ar putea fi distrași de funcția Passenger Play în timp ce conduc, deși aceasta a fost gândită doar pentru pasageri.

Astfel, Tesla i-ar fi comunicat agenției NHTSA, înainte să afle rezultatul investigațiilor autorităților, că lansează un update pentru mașinile sale prin care va dezactiva funcția Passenger Play.

„După deschiderea unei evaluări preliminare a Pasenger Play de la Tesla, compania a informat agenția că schimbă funcționalitatea acestei opțiuni. Într-o nouă actualizare de software, Passenger Play va fi blocată și inutilizabilă atunci când vehiculul este în mișcare”, a declarat un purtător de cuvânt al NHTSA pentru CNBC.

Parallax

Vizualizari
502
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri