Adi Iacob

9 tendințe din domeniul tehnologiei care vor defini anul 2018

Thumbnail

Nimeni nu poate anticipa modul în care se va schimba viitorul, dar putem face niște presupuneri bazate pe factori.

Compania globală de design și strategie Frog a lansat prognozele sale pentru tehnologiile care vor defini anul viitor. Anul trecut, firma a prezis corect că afacerile vor continua să utilizeze roboții cu inteligență artificială (AI) pentru a funcționa eficient, scrie publicația Entrepreneur.com.

Inteligența artificială va inspira modul în care sunt proiectate produsele

Afacerile precum Airbnb și Netflix deja introduc AI în produsele lor în tot mai multe moduri, în general pentru beneficiul clientului.

Anul 2018 va vedea mult mai multe companii care își concentrează designul de produs asupra celei mai bune utilizări a AI.

Având în vedere că AI devine încorporată în produse și servicii, designerii sunt însărcinați nu numai cu crearea de tehnologie pentru oameni, ci și cu crearea de tehnologie care este asemănătoare omului, spun specialiștii.

Realitatea virtuală și augmentată 

În prezent, realitatea virtuală (VR) este o experiență destul de izolatoare. Îți pui un dispozitiv pe cap și te scufunzi într-o lume în care ești singur.

Mergând înainte, VR și realitatea augmentată (AR) vor permite oamenilor să exploreze împreună diferite experiențe. Ei vor ajunge să se joace, să lucreze și să exploreze în comun realități alternative.

Democrația va găsi un aliat în blockchain

Strategii firmei Frog, Kristina Phillips și Sally Darby, consideră că dezvoltarea tehnologiei din spatele bitcoin — blockchain — nu se va mai limita doar la criptomonede în 2018. Potrivit lor, tehnologia blockcain se mută în arene mult mai mari ale societății, inclusiv ale guvernelor.

"Deoarece modifică modul în care sunt colectate voturile și minimizează riscul de fraudă sau manipulare, tehnologia blockchain poate ajuta la obținerea mai multor voci în chestiunile guvernamentale și deciziile politice", scriu strategii.

Realitatea augmentată și proprietatea intelectuală

Operele de artă fizice sunt proprietatea creatorilor lor, dar cu o realitate augmentată care le permite consumatorilor să adauge schimbări infinite, Kristina Phillips se întreabă cum se va schimba natura proprietății intelectuale în 2018.

“Intrăm într-o nouă eră a artei contemporane, una în care oamenii se pot exprima colaborativ în domeniul digital și fizic", a scris ea.

Dispozitivele vor fi din ce în ce mai personalizate

Asistenții digitali și smartphone-urile de astăzi nu sunt obiecte bizare cu muchii ascuțite. Muchiile sunt rotunjite, butoanele sunt înlocuite de gesturi cu degetele, iar asistenții digitali sunt ușor de folosit. Această tendință va continua și în 2018, deoarece tehnologia începe să joace un rol tot mai important în viața noastră de zi cu zi.

Hardware-ul va începe să devină mai expresiv, iar consumatorii vor cere opțiuni care să se potrivească perfect stilului lor și să îi ajute la auto-exprimare, spun specialiștii.

Datele anonime vor face viata mai inteligenta, dar încă privată

CEO-ul Frog, Harry West, crede că trendul pentru anul 2018 va fi reprezentat de senzori audio și vizuali care pot furniza informații vitale despre comportamentul oamenilor fără a dezvălui informații de identificare.

"Știm cu toții că multe date înseamnă o afacere mare", a scris el. "De aceea telefoanele noastre inteligente măsoară aproape fiecare aspect al existenței noastre, de la câți pași facem până la cât timp dormim". Problema este că datele sunt prea intruzive.

Nanoroboții vor înlocui medicamentele pentru anumiți pacienți

Imaginează-ți că ai o arteră blocată. În mod normal, s-ar putea să iei câteva vitamine pentru a elimina blocajele. În 2018, un doctor ar putea să trimită un nanorobot prin gât pentru a intra în sistemul tău pentru a debloca artera.

"În tot acest timp, acesta va oferi sfaturi personalizate și inteligente pentru a vă ajuta să deveniți mai sănătoși. Formați pentru a detecta și trata diferite probleme medicale, roboții din sistemul sanitar vor călători și prin fluxul sanguin pentru a furniza substanțe nutritive importante”, spun specialiștii.

Industria transporturilor se va transforma fundamental

Mașinile electrice și serviciile de ride-sharing preiau piața vehiculelor cu motor cu ardere internă și ar putea atinge un punct de reper în 2018, a scris strategul Frog Sam Haddaway și vicepreședintele echipei de strategie al Frog, Timothy Morey.

"Cei care cumpără autoturisme uzate vor cumpăra primul lor automobil electric folosit în doar câțiva ani", au scris ei. Economiile sunt pe cale să se răstoarne, făcând cumpărarea, întreținerea și deținerea autovehiculelor tradiționale mai scumpe decât cele electrice, spun specialiștii.

Social media va prelua mai multă responsabilitate corporativă

Sheldon Pacotti, arhitectul de soluții de Frog, consideră că tendința recentă a giganților de social-media care trebuie să răspundă pentru acțiunile celor rău intenționați va ajunge la capăt în 2018.

În cele din urmă, ei vor răspunde pentru ceea ce au permis pe platformele lor. Și, important, ei vor proiecta soluții la aceste probleme, a scris Pacotti. "Critica dominantă asupra social media precum că este falsă și banală va obliga mediul să-și atingă adevăratul potențial”, spune el.

Surse: Frog, Entrepreneur.com

Parallax

Vizualizari
2862
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri