Claudiu Zamfir

LG închide producția de telefoane mobile. Ce se întâmplă cu smartphone-urile actuale

Thumbnail

Compania sud-coreeană  LG Electronics a anunțat, luni, că își închide divizia de telefoane mobile, cunoscută pentru smartphone-uri ca LG Nexus, LG G4, Flex, LG V50 ThinQ, LG V30, printre altele.

Decizia de a renunța la business-ul cu smarthone-uri a fost aprobată luni de Consiliul de Administrație al LG. Divizia se va închide treptat, urmând ca procesul să se finalizeze până pe 31 iulie 2021.

Inventarul actual de telefoane LG va continua să fie disponibil spre vânzare. LG va oferi asistență pentru service și actualizări de software pentru clienții produselor mobile existente pentru o perioadă de timp care va varia de la o regiune la alta” - a mai spus LG.

Compania sud-coreeană precizează că va colabora cu furnizorii și partenerii de afaceri pe parcursul închiderii activității de telefonie mobilă, iar detaliile legate de angajați vor fi stabilite la nivel local.

LG susține că, ieșind dintr-un sector „incredibil de competitiv” ca telefonia mobilă se va putea concentra pe:

  • componente pentru vehicule electrice,
  • dispozitivele conectate,
  • case inteligente,
  • robotică,
  • inteligența artificială,
  • soluțiile business-to-business,
  • platforme și servicii.

Mai departe, LG va continua să își valorifice expertiza mobilă și să dezvolte tehnologii legate de mobilitate, cum ar fi comunicațiile 6G, pentru a contribui la consolidarea competitivității în alte domenii de afaceri.

Tehnologiile de bază dezvoltate pe parcursul celor două decenii de operațiuni mobile ale companiei LG vor fi, de asemenea, păstrate și aplicate produselor existente și viitoare.

Presa internaționlă a relatat că nu numai concurența acerbă de pe piața telefoanelor mobile a determinat LG să iasă din acest business. Criza mondială de microprocesoare a grăbit decizia LG de a renunța la telefoane mobile, în condițiile în care compania nu dezvoltă propriile cipuri - scrie engadget.com.

Conglomeratul LG a fost înființat în anul 1947, la Seul, de către Koo In-hwoi. Afacerea a început în domeniul producției de plastic, sub numele de Lak Hui Chemical Industrial Corp. „Lak Hui” a început să fie pronunțat în afara Coreei, în engleză drept „lucky” (norocos). De aici și brandul Lucky-Goldstar, sub care avea să se extindă compania la nivel internațional, începând din anul 1983. De altfel, și în România erau cunoscute televizoarele color Goldstar, în primii ani de după Revoluția din 1989. Din 1995, compania sud-coreeană a trecut la inițialele LG.

Divizia LG Electronics Inc. a avut în anul 2020 venituri de 56,45 miliarde de dolari și profit operațional de 2,85 miliarde de dolari, în creștere cu 31% față de anul 2019. Rezultatele bune obținute în anul trecut, marcat de pandemia COVID-19, au fost determinate în principal de vânzările de electrocasnice și televizoare.

Parallax

Vizualizari
486
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri