Denisa Crăciun

Tazz: 2021, anul burgerului. Ce alte preferințe și obiceiuri de consum au avut românii

Thumbnail

Burgerul, pizza, shaorma, cartofii prăjiți și sosul de usturoi au fost, în 2021, în topul celor mai comandate produse de pe Tazz, aplicația de livrări by eMAG, însă nu sunt singurele preferințe culinare ale românilor.

Cele mai populare tipuri de restaurante de la care comandă românii sunt fast-food-urile, apoi cele cu specific asiatic și grecesc. Pe locul 4 în top sunt restaurantele care servesc deserturi, urmate de cele cu specific italian. Pe următoarele locuri sunt cele din categoria Healthy și mexican.

Care sunt obiceiurile de consum ale românilor pe Tazz

Românii plasează cele mai multe comenzi la nivel național în jurul prânzului, la ora 12,00. În același timp, mulți dintre utilizatorii Tazz comandă des și în jurul cinei, între orele 18,00 și 22,00, cele mai multe comenzi din acest interval fiind înregistrate la ora 19,00.

În ceea ce privește zilele în care românii au comandat cel mai mult la nivel național, cu cât se apropie sfârșitul săptămânii, cu atât mai mult crește numărul de comenzi, astfel că vinerea este ziua în care romanii fac cele mai multe comenzi de mâncare.

În ceea ce privește categoria „deserturi, ora „sugar rush” la care cei mai mulți dintre romani își comandă ceva dulce este 18:00.

Ziua în care sunt plasate cele mai multe „comenzi dulci” este duminică, urmată de vineri și apoi de sâmbătă.

Thumbnail
Thumbnail

Când vine vorba de comenzile de cafea, iubitorii acestei băuturi plasează cele mai multe comenzi joia, ora cafelei fiind 09:00.

„Deși era de așteptat ca preparatele precum burgerul, pizza și cartofii prăjiți să fie în topul celor mai populare produse, am fost plăcut surprinși să aflăm că românii devin tot mai deschiși și către alte tipuri de bucătării, cum ar fi cea asiatică și grecească, care au ieșit pe locul doi, respectiv trei în preferințele oamenilor. Ne uităm constant și atent la datele din platforma noastră pentru că ne dorim să le oferim utilizatorilor Tazz o diversitate culinară cât mai mare și o experiență de consum cât mai plăcută”, spune Răzvan Acsente, Chief Marketing Officer Tazz.

La nivel național, din datele extrase de pe platforma Tazz, în 2021 duminica a fost ziua cu cele mai multe deserturi comandate, joia a  fost cea cu cele mai multe cafele, iar la nivel general, anul trecut a fost cel al burgerului, preparatul care se menține în topul preferințelor românilor.

Parallax

Vizualizari
594
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri