CZ

Suceava: Birou virtual pentru antreprenori din Republica Moldova și Ucraina în România

Thumbnail

Antreprenori din Republica Moldova și Ucraina pot să-și înființeze firme mai ușor în județul Suceava, pentru a intra pe piața Uniunii Europene, prin birouri virtuale realizate de Camera județeană de Comerț și Industrie, cu fonduri europene.

”Este o facilitate pe care o acordăm unor firme din Ucraina sau Republica Moldova și le dăm posibilitatea să creeze sediul social aici, la unul dintre aceste birouri” - președintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, oamenii de afaceri din Moldova și Ucraina au următoarele facilități:

  • o dată pe lună, au posibilitatea să utilizeze un birou ca activitate de secretariat,
  • pot beneficia de consultanță fiscală și juridică de la Camera de Comerț și Industrie Suceava,
  • au acces la o bază de date cu oportunitățile de afaceri din România.

În plus au fost construite un centru multifuncțional la sediul CCI Suceava și o platformă e-learning pentru antreprenorii români, moldoveni și ucrainei.

Prin intermediul acestei facilități, șapte oameni de afaceri ucraineni au constituit societăți comerciale cu sediul la CCI Suceava, în domeniile confecțiilor și a materialelor de construcții, vânzând pe piața românească și europeană produse făcute în Ucraina.

Biroul virtual a fost creat în baza proiectului ”Centru pentru sprijinirea afacerilor comune—instrument pentru promovarea dezvoltării antreprenoriatului în zona transfrontalieră RO-UA-MD (Centru Jo.B.S)”, implementat de CCI Suceava în parteneriat cu Centrul Bucovinean pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Ucraina, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți — Republica Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Economică și Regională din România.

Proiectul, finanțat de Uniunea Eurpeană prin Programul Operațional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013, a avut o valoare de 1,43 milioane de euro, mai scrie Agerpres.

Parallax

Vizualizari
854
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri