Denisa Crăciun

Studiu RBL: În 10 ani, încrederea românilor în antreprenori a crescut cu 50%

Thumbnail

Încrederea românilor în antreprenori a crescut cu 50% în 10 ani, conform Barometrului fundației Romanian Business Leaders (RBL), care arată care sunt domeniile în care s-au înregistrat progrese, dar și cele în care există în continuare decalaje față de Uniunea Europeană.

Raportul RBL face o trecere în revistă a evoluțiilor din 14 domenii de activitate. Astfel, dintre cele în care s-au înregistrat progrese fac parte:

  • sectorul energetic- România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană la ponderea energiei electrice obținute din surse regenerabile, depășind cu 9% media UE;
  • mediul antreprenorial- în primul semestru al anului 2021 s-au înregistrat cu 50% mai multe înmatriculări de persoane fizice autorizate și juridice, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut;
  • absorbția fondurilor europene a înregistrat o creștere de 10 procente comparativ cu 31 iulie 2020.

De asemenea, printre domeniile cu trend ascendent se regăsesc cel IT, piața muncii, sectorul financiar și protecția mediului. 

Pe de altă parte, din categoriile cu trend descendent fac parte sistemul de sănătate, în care cheltuielile pe cap de locuitor sunt la 50% din media Uniunii Europene, economia nefiscalizată, reflectată de un decalaj de TVA cu 25% mai mare decât media UE și rată de reciclare a deșeurilor municipale aflată în stagnare încă din 2013  la 14%, cu 33% mai puțin decât media europeană.

Printre aceste domenii (cu trend în scădere) se află și agricultura, educația și turismul. 

Thumbnail
RBL - Barometru

În plus, în sfera profesională, românii acordă cea mai mare încredere micilor întreprinzători din orașele de apartenență.

Barometrul RBL subliniază că viziunea respondenților despre încrederea în forțele proprii pentru a schimba ceva în România a crescut de la 1 din 7 români la 1 din 3.

Romanian Business Leaders (RBL) se definește drept organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, oferind o platformă de acțiune și implicare socială pentru peste 1.000 de antreprenori și șefi de companii din mediul de business privat.

Parallax

Vizualizari
214
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri