Claudiu Zamfir

Un startup de plăți online, la care lucrează și un IT-ist român, a primit o finanțare de 60 milioane dolari, în Singapore

Thumbnail

Un startup de plăți transfrintaliere online, cu sediul la Singapore, la care lucrează și un IT-ist român, a primit marți o finanțare de 60 de milioane de dolari din partea unor fonduri de investiții.

Startup-ul Thunes, care facilitează plățile internaționale între companii, a obținut runda de finanțare serie B din partea fondului Helios Investment, cu participarea Checkout.com, GGV Capital și Future Shape. Astfel, în cei 4 ani de existență, rețeaua de plăți B2B ajunge la investiții de 70 de milioane de dolari.

În echipa startup-ului din Singapore regăsim și un român. Bogdan Dinu (34 de ani) este head of product al Thunes, din ianuarie 2020. Anterior el a lucrat și la alte platforme de plăți online, printre care Pay U și platforma de e-payment a Nike, pe poziții de management de produs. Bogdan Dinu e licențiat în informatică la Universitatea București și a făcut un master în management la SNSPA și un MBA la Universitatea din Amsterdam.

Startup-ul Thunes a fost fondat în anul 2016 prin scindarea afacerilor unei companii fintech deschise în anul 2005 tot la Singapore, TransferTo. Fondatorul acesteia este un inginer francez, Eric Barbier.

Parallax

Vizualizari
347
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri