Adi Iacob

Un alt start-up din China debutează cu o super-mașină electrică

Thumbnail

Expoziția anuală Geneva Motor Show a găzduit zeci de debuturi de super-mașini, dar a devenit și locul în care startup-uri producătoare de automobile din China vin să dezvăluie proiecte de autovehicule futuriste. 

Startup-ul LVCHI Auto va dezvălui la Geneva sedanul electric Venere, scrie AutoGuide.com. Compania din Shanghai a prezentat modelul Venere într-o serie de imagini, spunând că supercar-ul este alimentat de patru motoare electrice pentru o putere totală de 992 CP (cai putere).

 

Thumbnail
(sursă imagine: lvchiauto.com)

 

Potrivit startup-ului din China, mașina este capabilă să ajungă la 100 km/h din staționare în mai puțin de trei secunde și are o viteză maximă de peste 250 km/h. 

Modelul Venere are o lungime de aproximativ 5 metri (5118 milimetri), ceea ce îl face mai lung decât un Range Rover și are șasiul din fibră de carbon.

Supercar-ul a fost proiectat de Institutul de Dezvoltare în Ingineria Automotive din Italia, iar în ciuda faptului că este electric, cântărește aproximativ 2100 kilograme.

 

Thumbnail
(sursă imagine: lvchiauto.com)

 

Potrivit reprezentanților startup-ului, firma este pregătită de producție, dar LVCHI nu a confirmat unde va fi vândut modelul Venere și nici la ce preț.

Și alți producători din China, încă anonimi pe piața automobilelor, au debutat cu super-mașini electrice.

  • Anul trecut, NextEV din China a lansat ceea ce pretinde că este cea mai rapida mașină electrică din lume, scrie CNN.
  • Tot anul trecut, Beijing Auto International Corporation a lansat un sub-brand numit ArcFox, cu o creație numită ArcFox-7. Mașina are un motor electric de 603 CP, este fabricată în cea mai mare parte din fibră de carbon și poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde.
  • Modelul K50 al lui Qiantu Motor este un alt debutant din anul 2016. Construcția din aluminiu și fibră de carbon și tracțiunea pe patru roți printr-o pereche de motoare electrice aduce performanțe precum atingerea vitezei de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.
Surse: AutoGuide.comLVCHI AutoCNN
Parallax

Vizualizari
1858
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri