Raluca Abrihan

Startup-ul Spotify îşi pregăteşte listarea la bursă

Thumbnail

Serviciul de muzică prin streaming, Spotify şi-a pregătit în secret listarea la bursă, evenimentul urmând să aibă loc în primul semestru al acestui an. Startup-ul suedez deţine cea mai mare platformă de muzică prin streaming şi este evaluat la 15 miliarde de dolari.

Serviciul de muzică prin streaming, cu sediul la Stockholm, ar fi început să-şi pregătească listarea la bursa din New York (New York Stock Exchange), încă din luna decembrie, potrivit BusinessInsider. De asemenea, firma va evita o listare prin IPO (ofertă publică iniţială), ceea ce ar presupune o majorare de capital, alegând listarea directă, o modalitate de listare aleasă în general de firme mici şi fonduri de investiţii imobiliare şi ar fi o premieră pentru bursa din New York, notează Bloomberg.

Potrivit celor mai recente evaluări, valoarea Spotify a ajuns la circa 15 miliarde de dolari şi este cea mai mare companie de audio-streaming, având concurenţi precum Apple Inc., Amazon.com Inc. şi Alphabet Inc.

Platforma este condusă de Daniel Ek, antreprenor suedez care se numără şi printre fondatorii startup-uli şi are, în prezent, circa 60 de milioane de abonaţi. Compania a crescut de la 40 de milioane de utilizatori, câţi înregistra în septembrie 2016.

Anul trecut, Wixen Music Publishing a dat în judecată Spotify, cerându-i despăgubiri de 1,6 milirde de dolari şi acuzând firma suedeză că ar fi difuzat sute de melodii fără să plătească pentru drepturile de difuzare. Spotify a plăti 43 de milioane de dolari pentru a încheia o înţelegere cu casa de discuri Wixen Music Publishing.

Parallax

Vizualizari
734
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri