Redacția StartupCafe.ro

Spectacol de teatru în România, transmis live pe TikTok

Thumbnail

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care debutează vineri, 24 iunie 2022, anunță că va avea loc primul spectacol de teatru transmis live pe TikTok, conform News.ro.

Este vorba de producţia #acedesiguranţă@tiktok, în regia lui Bobi Pricop, text de Ionuţ Suciu. Spectacolul este programat la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong, şi, live, pe TikTok, în 3 iulie, ora 16.00.

Spectacolul, o coproducţie Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare, întregeşte o serie de 5 evenimente artistice care vor fi transmise, live pe platforma TikTok.

Pe lângă spectacolul de teatru transmis live pe TikTok, vor avea loc următoarele evenimente:

  1. concertul celor de la Puerto Candelaria, evenimentul care inaugurează scena din Piaţa Mare la această ediţie FITS, în 24 iunie.
  2. „Prieteni de-o viaţă”, o coproducţie Carré Curieux şi Cirque Vivant! (Belgia-Franţa) în care artistul Vladimir Couprie şi câinele său ciobănesc elvețian, Alba, vor face spectacol. Evenimentul va fi transmis din Piaţa Habermann, pe 26 iunie, de la ora 20.45.
  3. De la ora 21 vor fi columbienii de la AAINJAA cu spectacolul „Ouktapunawaa”.
  4. Spectacolul austriac „O iubire în flăcări”. Artiștii se învârt în aer, ţinuţi în chingi de foc, pe ritmuri muzicale antrenante.

Paula Kornaszewska, Head of Operations Central and Eastern Europe, TikTok, susține că „noi, la TikTok, credem că experienţele digitale trebuie să aducă bucurie, distracţie, conexiuni şi să susţină progresul comunităţii”. 

„Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât acest parteneriat marchează o dublă premieră pentru platformă, primul spectacol de teatru, dar şi primul spectacol de circ contemporan care vor fi transmise live, integral, direct de la FITS”, a mai spus aceasta. 

De cealaltă parte, Constantin Chiriac, preşedinte FITS şi director general TNRS, spune că „avem o amplă secţiune specială dedicată tinerilor artişti şi şcolilor de teatru, căutăm mereu noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului şi a publicului. Suntem un festival cu suflet tânăr şi ţinem pasul cu tot ceea ce contează pentru publicul nostru. TikTok este platforma cu cea mai importantă creştere, împărtăşim valori comune”. 

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri