Gregoire Vigroux

Arta de a sparge gheața. Cum deschizi o conversație în afaceri

gregoire vigroux

Eu folosesc această metodă simplă și eficientă de a porni o conversație în afaceri, atât în discuțiile față în față, cât și în timpul videoconferințelor. Ea se aplică indiferent de naționalitatea, poziția sau compania interlocutorului meu. Scopul meu este de a crea o atmosferă plăcută și relaxantă chiar de la început, înainte de a aborda subiectele profesionale.

Zâmbește!

Avem o singură ocazie să facem o primă impresie bună. Întâmpină-ți partenerul de discuție cu un zâmbet, pentru a-i transmite încredere și bunăstare. Zâmbetul este contagios și reduce anxietatea.

Există trei tipuri de zâmbele, care transmit politeție, seducție sau sentimentul de bun-venit. Alege-l pe cel care ți se potrivește mai bine!

Deschide conversația într-o notă pozitivă.

Dacă interlocutorul tău a avut parte de un rezultat de succes recent, despre care a-i citit în presă sau pe canalele de social media, folosește-te de asta în discuție.

Începe conversația făcând referire la această experiență și deschide subiectul într-o notă plăcută și comfortabilă pentru partenerul tău.

Fii autentic.

Abordează ședințele cu sinceritate și deschidere, spărgând gheața într-un fel care te descrie. Folosește-ți propriul stil și nu forța lucrurile. Fi natural și onest.

Folosește-te de glume sau situații amuzante într-un mod eficient ținând cont că este o ședință profesională, nu un show de comedie.

Arată-i interlocutorului tău că îți pasă.

Informează-te temeinic despre persoana cu care vei purta o discuție și despre lucrurile pe care le aveți în discuție. Cine sunt foști lor angajatori? Care este orașul lor natal? Unde au studiat?

Profilele de pe rețelele sociale îți pot furniza nenumărate informații și să te ajute în găsirea unor lucruri comune. Acestea te pot ajuta să te apropii de persoana respectivă și deschizi conversația mult mai ușor.

Comunică scurt și eficient.

Să spargi gheața la începutul unei discuții seamănă cu a spune o glumă bună. Cu cât este mai scurtă, cu atât este mai bună. Nu te adânci în introducerea prea mult, ci folosește-te de ea ca un pod de acces către subiectele profesionale de pe agendă, în special dacă discuția sau interviul tău durează o perioadă limitată de timp.

În activitatea mea profesională mă întâlnesc cu sute de oameni noi în fiecare an. Tehnia mea de a sparge gheața prin aceste tehnici mă ajută de fiecare dată să creez o atmosferă plăcută.

Folosind cu grijă aceste sfaturi vei putea crea un un stil personal și pozitiv de a aborda fiecare discuție în condiții optime.

Despre autor

Grégoire Vigroux este un antreprenor francez și un Business Angel, ce trăiește în România din anul 2006. A participat și a investit la înființarea a 21 de afaceri pe teritoriul Europei de Est și a avut 4 exit-uri. Omul de afaceri francez crede că antreprenorii au un rol semnificativ în a modela o lume mai bună. Crede că succesul în afaceri trebuie să vină la pachet și cu multă responsabilitate. Profit combinat cu un scop. Creștere combinată cu progres. Prosperitate combinată cu filantropie. 

Parallax

Vizualizari
1236
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.756
Just for testing :

interaction: 0

popularity: 3.33

publishing: 1.89

expertise: 1.67

rating: 1.756

Articole publicate : 3
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri