Raluca Abrihan

După concedieri masive, SoundCloud primeşte finanţare de 170 milioane dolari

Imagine principala
soundcloud

Cu puţin timp în urmă, platforma de muzică prin streaming SoundCloud a anunţat că îşi va concedia 173 de angajaţi, adică 40% din întreaga echipă şi închiderea biroul din San Francisco şi pe cel din Londra din cauza problemelor financiare. Însă, cel mai cunoscut brand în materie de audio-streaming pare să fie salvat de la faliment după o investiţie de 170 milioane şi o nouă conducere formată din foşti şefi de la Vimeo.

 

În urma finanţării venite din partea investitorilor The Raine Group şii Temasek, CEO-ul şi cofondatorul SoundCloud, Alex Ljung a fost nevoit să se retragă de la conducerea companiei, el nu părăseşte de to brandul creat de el, păstrându-şi un rol onorific, de preşedinte al acesteia.

 

Noul CEO al SoundCloud va fi Kerry Trainor, fost şef al Vimeo, iar noul COO este tot un nume important din cadrul Vimeo, unde a deţinut aceeaşi funcţie, Mike Weissman.

Noii investitori deţin acum peste 50% din companie, potrivit BusinessInsider.

În ultima perioda au circulat zvonuri potrivit cărora mai multe companii au vrut să cumpere SoundCloud, cel mai des fiind amintit Deezer.

SoundCloud a fost fondată de doi suedezi la Stockholm, în 2007, iar sediul a fost mutat la Berlin.

Potrivit cofondatorului, platforma SoundCloud va rămâne disponibilă în 190 de ţări.

Serviciul online SoundCloud a pornit ca platformă pentru DJi şi a devenit popular în rândul muzicienilor pentru interfaţa simplă şi uşurinţa cu care poate fi folosit.

În prezent, Soundcloud are aproximativ 175 de milioane de ascultători şi o vastă arhivă muzicală.

Comparaţia cu Spotify, cea mai mare companie de streaming audio, este edificatoare. Spotify are mult mai putini useri – aproximativ 75 milioane - însa obţine venituri mult mai mari şi este de zece ori mai valoroasă decăt SoundCloud.

 

Parallax

Vizualizari
1004
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri