După concedieri masive, SoundCloud primeşte finanţare de 170 milioane dolari
Raluca Abrihan

După concedieri masive, SoundCloud primeşte finanţare de 170 milioane dolari

Imagine principala
soundcloud

Cu puţin timp în urmă, platforma de muzică prin streaming SoundCloud a anunţat că îşi va concedia 173 de angajaţi, adică 40% din întreaga echipă şi închiderea biroul din San Francisco şi pe cel din Londra din cauza problemelor financiare. Însă, cel mai cunoscut brand în materie de audio-streaming pare să fie salvat de la faliment după o investiţie de 170 milioane şi o nouă conducere formată din foşti şefi de la Vimeo.

 

În urma finanţării venite din partea investitorilor The Raine Group şii Temasek, CEO-ul şi cofondatorul SoundCloud, Alex Ljung a fost nevoit să se retragă de la conducerea companiei, el nu părăseşte de to brandul creat de el, păstrându-şi un rol onorific, de preşedinte al acesteia.

 

Noul CEO al SoundCloud va fi Kerry Trainor, fost şef al Vimeo, iar noul COO este tot un nume important din cadrul Vimeo, unde a deţinut aceeaşi funcţie, Mike Weissman.

Noii investitori deţin acum peste 50% din companie, potrivit BusinessInsider.

În ultima perioda au circulat zvonuri potrivit cărora mai multe companii au vrut să cumpere SoundCloud, cel mai des fiind amintit Deezer.

SoundCloud a fost fondată de doi suedezi la Stockholm, în 2007, iar sediul a fost mutat la Berlin.

Potrivit cofondatorului, platforma SoundCloud va rămâne disponibilă în 190 de ţări.

Serviciul online SoundCloud a pornit ca platformă pentru DJi şi a devenit popular în rândul muzicienilor pentru interfaţa simplă şi uşurinţa cu care poate fi folosit.

În prezent, Soundcloud are aproximativ 175 de milioane de ascultători şi o vastă arhivă muzicală.

Comparaţia cu Spotify, cea mai mare companie de streaming audio, este edificatoare. Spotify are mult mai putini useri – aproximativ 75 milioane - însa obţine venituri mult mai mari şi este de zece ori mai valoroasă decăt SoundCloud.

 

Parallax

Vizualizari
1002
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri