Claudiu Zamfir

„Sfârșitul unei ere”: Numărul doi din Meta (Facebook), Sheryl Sandberg, demisionează după 14 ani în funcție

Thumbnail

Cunoscută drept una dintre cele mai influente femei din marile corporații de tehnologie, Sheryl Sandberg demisionează din funcția de director de operațiuni (COO) al Meta, compania-mamă a Facebook, a doua poziție după CEO-ul și fondatorul Mark Zuckerberg.

„Astăzi, vă dau vestea că, după 14 ani, voi părăsi Meta. Când l-am întâlnit prima dată pe Mark, nu eram în căutarea unui nou loc de muncă – și nu aș fi putut niciodată să prezic cum avea să-mi schimbe viața întâlnirea cu el. Eram  la o petrecere (...). Mi s-a făcut cunoștință cu Mark când am intrat pe ușă și am început să vorbim despre viziunea lui pentru Facebook. Am încercat The Facebook, așa cum se numea prima dată, și încă credeam că internetul este un loc, în mare parte anonim, în care se caută imagini amuzante. Convingerea lui Mark - că oamenii se vor pune online pe ei înșiși, cu adevărat, pentru a intra în legătură cu alți oameni - era atât de fascinantă încât am stat lângă acea ușă și am vorbit tot restul nopții” - a scris Sheryl Sandberg pe Facebook.

Ea va rămâne totuși membră a Consiliului de Administrație al companiei Meta, care include Facebook, Instagram, WhatsApp, Reality Labs și altele.

„Este sfârșitul unei ere. După 14 ani, buna mea prietenă și parteneră Sheryl Sandberg renunță la funcția de COO al Meta. Când Sheryl mi s-a alăturat în 2008, aveam doar 23 de ani și nu știam mai nimic despre a conduce o companie. Am creat un produs grozav – Facebook – dar nu aveam încă o afacere profitabilă și ne străduiam să trecem de la un mic startup la o organizație reală. Sheryl a proiectat afacerea noastră din domeniul publicității, a angajat oameni grozavi, ne-a creat cultura de management și m-a învățat cum să conduc o companie. Ea a creat oportunități pentru milioane de oameni din întreaga lume și are meritul pentru ceea ce este Meta astăzi” - a comentat și Mark Zuckerberg.

Poziția de COO va fi preluată de Javier Olivan, care este director de dezvoltare (Chief Growth Officer) al Meta.

Sheryl Sandberg (52 de ani) a venit la Facebook în anul 2008, când rețeaua socială era un startup de 4 ani. Anterior, ea ocupase o funcție de vicepreședintă pentru vânzări online la Google, iar mai înainte fusese directoare de cabinet a secretarului Trezoreriei SUA Lawrence Summers (un fel de ministru de Finanțe în Administrația Bill Clinton). Ea are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, în prezent, conform topului Forbes.

Parallax

Vizualizari
4805
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri