Adi Iacob

Articol actualizat. Segwit2x: Schimbarea asupra rețelei bitcoin programată pentru 28 decembrie

Thumbnail

Inspirat Segwit2x din noiembrie, această versiune nouă ar fi produsul unei echipe complet noi, însă membrii comunității criptomonedelor nu sunt convinși că aceasta este reală, sau cel puțin informațiile disponibile în mediul online nu par reale. 

Mulți dintre cititorii presei internaționale de profil, dar și câțiva români din această comunitate își pun întrebarea: "Este această schimbare o înșelătorie?”.

Relatând ce ar urma să se întâmple astăzi (introducerea Segwit2x), mai mulți cititori au exprimat îngrijorări cu privire la aceste informații. Intrând mai departe în amănunte, iată ce am găsit:

Bitcoin Segwit2x: Suspiciuni de înșelătorie și o echipă de dezvoltare dubioasă

 

Articolul inițial:

Bitcoin se pregătește pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare (și cea mai puțin înțeleasă) schimbare a software-ului său până în prezent — Segwit2x.

Numit pur și simplu "monedă digitală", bitcoin este, de fapt, un protocol (un set de cod) care furnizează date (în acest caz bitcoin) în cantități definite (numite blocuri) care sunt apoi stocate într-o secvență (numită blockchain) pe un set distribuit de calculatoare globale. 

Bitcoin este descentralizat prin faptul că mulți oameni ajută funcționarea rețelei prin utilizarea software-ului și fiind de acord să respecte aceleași reguli pentru a-l menține operațional.

Segwit2x este, de fapt, o schimbare a regulilor. Mai exact, Segwit2x va schimba dimensiunea blocurilor rețelei de la 1 MB la 4 MB, scrie Coindesk.

Anunțul a fost făcut pe 16 decembrie, cu data stabilită pentru 28 decembrie. Unele piețe futures Segwit2x sunt deja prezente pe unele burse, iar acest lucru încearcă să finalizeze proiectul inițiat, scrie Bitcoinist.com. HitBTC și YoBit susțin deja actualizarea, spunând că cei care au cumpărat jetoane B2X își primesc monedele.

De asemenea, Segwit2x scade timpul de producție al blocurilor de la zece minute la două minute și jumătate. Segwit2x are deja o foaie de parcurs planificată și Lightning Network funcțional.

Dezvoltatorul proiectului, fondator și Lead Developer, Jaap Terlouw, a declarat că această schimbare își propune să abordeze problemele legate de "comisioane și viteza tranzacțiilor în cadrul rețelei bitcoin", adăugând că, în prezent, criptomoneda este "aproape imposibil de folosit ca mijloc de plată“, relatează Cointelegraph.

Ca și alte fork-uri recente, Segwit2x este:

  • Un software alternativ - O modificare a software-ului bitcoin rulat de participanții la rețea și care impune regulile protocolului. În acest caz, codul Segwit2x se numește BTC1.
  • O încercare de a mări dimensiunea blocului - Majoritatea fork-urilor se concentrează pe o regulă specifică a rețelei (mărimea blocului), în ciuda altor optimizări posibile care ar putea duce la creșterea capacității.
  • Hard Fork - Oricine al cărui software nu este adus la zi cu noile reguli nu va mai face parte din rețea.

Singurul punct care ridică unele preocupări din partea comunității bitcoin este că dezvoltatorii plănuiesc să redistribuie monedele încă de la începutul criptomonedei, care se presupune că aparțin lui Satoshi Nakamoto (creatorul bitcoin). Se presupune că Nakamoto ar fi în controlul a doar un milion de bitcoin, care vor fi revocate și date actualilor deținători de bitcoin proporțional cu exploatațiile lor. Dezvoltatorii au afirmat că motivul pentru această licitație va fi o "recompensă pentru angajamentul de progres".

Aceast lucru vine într-o lungă perioadă de schimbări asupra tehnologiei din spatele bitcoin. Încă de la splitul Bitcoin Gold din luna octombrie, au apărut o grămadă de astfel de schimbări aleatorii. Bitcoin Silver, Bitcoin Platinum și alte astfel de denumiri au afectat piața.

 

Surse: Coindesk, Bitcoinist.com, Cointelegraph

Parallax

Vizualizari
6570
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri