Denisa Crăciun

Sectorul care crește și în război: IT-ul

Thumbnail

Industria IT orientată spre export din Ucraina a adus venituri record în primele trei luni din 2022, de 2 miliarde de dolari, în pofida legii marțiale și a relocării forțate a afacerilor, pe fondul izbucnirii războiului, conform Băncii Naționale a Ucrainei, citată de organizația IT Ukraine Association.

Potrivit organizației de IT ucrainene, și în 2021 a fost înregistrată o cifră similară, de 1,44 miliarde de dolari. Asociația susține, totodată, că volumul exporturilor serviciilor de IT a crescut cu 28%.

Cel mai înalt indicator lunar de export din istoria pieței IT din Ucraina a fost atins în luna februarie 2022 - 839 de milioane de dolari, cu 43% mai mult față de februarie 2021 (480 de milioane de dolari).

Industria serviciilor IT a reușit să se mobilizeze în contextul războiului din țara vecină datorită planurilor anticriză pe care le-a dezvoltat, mai subliniază asociația.

„Majoritatea companiilor și-au păstrat clienții și contractele. Drept urmare, industria rămâne stabilă financiar, oferă venituri regulate în economia Ucrainei și în bugetul de stat și plătește taxe în avans”, susține IT Ukraine Association.

În martie 2022, industria IT ucraineană a „păstrat” 96% din exporturile de servicii informatice (522 milioane de dolari) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (546 milioane de dolari).

IT Ukraine este una dintre cele mai mari organizații din domeniu, din Ucraina, și reunește 110 companii și 77.000 de specialiști IT ucraineni.

Parallax

Vizualizari
220
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri