Denisa Crăciun

Românii de la Elrond achiziționează Utrust, companie portugheză de soluții de plată în criptomonede

Thumbnail

Elrond, startup românesc care activează în domeniul blockchain și al criptomonedelor, achiziționează compania portugheză Utrust, care oferă soluții de plată în criptomonede.

Prin achiziționarea Utrust, Elrond vrea să atingă două obiective. Pe de-o parte plățile, adică efectuarea acestora mai rapid, mai ieftin și mai sigur utilizând tehnologia blockchain și de cealaltă parte, prin produsul Merchant Yield, urmărește transformarea serviciilor de procesare a plăților dintr-o cheltuială pentru comercianți într-o sursă de venituri, a spus startup-ul românesc într-un comunicat transmis, marți, publicației StartupCafe.ro.

Utrust este o soluție de plăți cripto care oferă conversie instantanee în numerar pentru plăți efectuate cu criptomonede. Compania a fost fondată în 2017 de Nuno Correia, Roberto Machado, Filipe Castro și Artur Goulão.

„În Web3, noua generatie de internet care integreaza tehnologie blockchain, plățile vor fi procesate instantaneu, global și la un cost nesemnificativ. Obiectivul nostru principal este de a permite acest lucru comercianților din întreaga lume. Cel de-al doilea produs la care vom lucra împreună cu cel mai nou membru al familiei Elrond este Merchant Yield, o soluție de procesare a plăților DeFi-first, care va oferi un plus de randament pentru comercianți, în loc să le solicite acestora să plătească un procent din valoarea tranzacționată”, spune Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

„Ideea de a transforma plățile dintr-o cheltuială într-un flux de venituri ne-a părut la fel de nebunească precum pare și celor care aud despre ea pentru prima dată. Dar după ce am explorat acest lucru împreună cu Elrond, nu numai că am realizat că acest lucru este posibil, ci și că este viitorul inevitabil al plăților. Așa că am decis să ne unim forțele și să accelerăm implementarea plăților DeFi”, susține Sanja Kon, CEO Utrust.

Cine este Elrond

Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor, dar este aplicabilă în numeroase domenii.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Parallax

Vizualizari
5866
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri