Smile Media

[P] România a coborât un loc în topul țărilor cu cel mai rapid Internet

Internet

România ocupă încă o poziție importantă în topul țărilor cu cel mai rapid Internet din lume. Potrivit măsurătorilor făcute de compania Ookla, România ocupă locul 13 la nivel mondial, în scădere cu o poziție față de anul trecut. Țara noastră întrece însă țări precum Elveția, Olanda, Japonia și Canada.

În medie, conexiunile fixe de Internet din țara noastră au o viteză de 196.33 Mbps. Pe primul loc în acest top se află Singapore (270.62 Mbps), pe doi este Hong Kong (266.63 Mbps), iar pe trei este Monaco (264.97 Mbps).

În schimb, România suferă din plin când vine vorba despre viteza conexiunilor mobile. În topul realizat de Ookla, România este abia pe locul 46, cu o viteză medie de 53.40 Mbps. Avem o viteză mai mică la Internetul pe mobil decât în Maldive sau Oman, potrivit studiului. Din acest punct de vedere, pe prima poziție se află Emiratele Arabe Unite (303.21 Mbps), pe doi este Qatar (244.44 Mbps), iar pe trei este Kuwait (183.83 Mbps). La polul opus, țările cu cel mai slab internet din lume sunt Cuba, Afganistan, Siria, Niger, Yemen și Gambia.

Viteza rapidă la Internet a impulsionat activitățile online

Este știut faptul că România beneficiază de una dintre cele mai bune conexiuni la Internet din UE, iar acest lucru a impulsionat din plin activitățile online. Platformele de conținut video precum YouTube, Netflix, HBO Max ori Disney Plus se bucură de un succes major, în timp ce oamenii consumă tot mai mult conținut de pe TikTok.

La fel de populare sunt și platformele de casino online, care astăzi oferă o mulțime de jocuri, de la clasicele sloturi până la ruletă, blackjack sau baccarat cu dealer live. Se fac progrese și în ceea ce privește viteza la Internetul mobil din țara noastră, iar în ultimii ani operatorii au extins tot mai mult acoperirea rețelei 5G, care la început era disponibilă doar în marile orașe.

Tehnologia 6G va aduce noi beneficii

Dezvoltarea tehnologiei 6G este în plină desfășurare și va aduce noi beneficii pentru utilizatori. Ea va fi o tehnologie mobilă mult mai avansată decât 5G, iar vitezele de transfer vor fi incredibil de rapide, în timp ce conectivitatea va fi mult mai fiabilă. Se fac numeroase teste, dar specialiștii cred că mai avem câțiva ani de așteptat până când această tehnologie va deveni ceva obișnuit.

Din estimările făcute, între 2028 și 2030 ne-am putea bucura de rezultatele tehnologiei 5G. Companii importante de pe piață au făcut o prioritate din această tehnologie, care va aduce numeroase beneficii atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru companii.

Presa de specialitate notează că vitezele de transfer vor ajunge până la 1 terabit pe secundă. Asta s-ar traduce prin faptul că vei putea descărca filme întregi în doar câteva secunde. Mai mult, datele de o calitate înaltă vor putea fi transmise la fel de ușor prin intermediul tehnologiei 6G.

Un alt avantaj ar fi latența mult mai mică în comparație cu cea de pe 5G. Conectarea la aplicații și dispozitive va avea astfel întârziere foarte mică. Poate că acest aspect nu este neapărat vital pentru utilizatorii obișnuiți, însă va schimba multe lucruri în ceea ce privește vehiculele autonome ori chirurgia robotică.

Un alt aspect de luat în calcul este că specialiștii încearcă să facă tehnologia 6G mult mai eficientă din punct de vedere energetic decât 5G. Va fi mai economică și mai durabilă, însă nici aspectul securității nu va fi ignorat. Se lucrează la noi protocoale mult mai avansate, în așa fel încât datele personale și rețelele să fie protejate de eventuale tentative de fraudă.

Parallax

Vizualizari
171
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri