Adi Iacob

România: Se pot cumpăra case și terenuri în bitcoin

Thumbnail

O agenţie imobiliară specializată în tranzacţionarea de proprietăţi în ansambluri rezidenţiale noi, Cityland, a anunţat luni că permite clienţilor să încheie tranzacţii şi în bitcoin, pe fondul creşterii popularităţii monedei virtuale, o premieră pentru piaţa din România, scrie News.ro.

Măsura a fost luată în contextul în care a crescut numărul românilor care deţin bitcoin și alte monede virtuale.

”Întrucât am observat o creştere a numărului de români activi în piaţa bitcoin, dintre care majoritatea interesaţi de investiţii imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-şi compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piaţa imobiliară, ba chiar să achiziţioneze proprietăţi direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piaţă. Decizia de a implementa plăţile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piaţa imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia şi de către clienţii români”, a declarat Paul Pop, partener Cityland.

Preţurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenţiei şi vor fi actualizate în timp real. 

În prezent, un Bitcoin valorează aproximativ 73200 lei. 

Cityland va acorda această facilitate clienţilor printr-un parteneriat cu platforma de schimb pentru bitcoin cryptocoin.pro.

Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convenţională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzacţionarea atât pe telefonul mobil, cât şi pe tabletă/laptop/PC. Firma dezvoltă deja instrumente bancare pentru plăţi în Bitcoin pentru bănci din Elveţia.

Cityland gestionează operaţiuni şi portofolii imobiliare pentru dezvoltatori din piaţa locală şi internaţională, având peste 30 de ansambluri rezidenţiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă.

Printre acestea se numără ansambluri precum Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate în zone centrale şi semicentrale.

Bitcoin a atins vineri un nou nivel record de aproape 18.000 de dolari, pe platforma de tranzacționare Bitstamp, înregistrând o creștere de 9%, în pofida avertismentelor tot mai numeroase legate de riscurile investițiilor într-un instrument financiar extrem de volativ si speculativ, scrie Reuters.

Cresterea de peste 1.700% înregistrată de moneda virtuală în acest an a provocat îngrijorări că piața este într-o bulă speculativă care s-ar putea sparge într-o manieră spectaculoasă.

Jamie Dimon, directorul executiv al J.P Morgan, una dintre cele mai mari instituţii financiare din SUA, a criticat criptomoneda, afirmând că aceasta este o “înşelătorie” şi a caracterizat-o ca fiind mai gravă decâ “criza bulbilor de lalele”, în referinţa la tulipomania, criza din Olanda secolului XVII.

Citește și

Un ministru român vrea reglementarea bitcoin și a celorlalte criptomonede

O firmă românească lanseză o platformă de tranzacționare a criptomonedelor – Bitcoin şi Ether

În pofida creșterii prețului, Bitcoin rămâne un jucător minor în achizițiile de consum

Parallax

Vizualizari
2674
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri