Denisa Crăciun

75% dintre români au rămas loiali brandului preferat în pandemie (studiu)

Thumbnail

75% dintre români au rămas loiali brandului preferat în contextul pandemiei COVID-19, în timp ce pentru 6% dintre aceștia, comportamentul de consum s-a schimbat în aceeași perioadă, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Față de anul 2020, 3 sferturi dintre românii care au răspuns studiului spun că au rămas fideli brandului favorit în pademia COVID-19, iar 18% susțin că sunt chiar mai loiali mărcii preferate comparativ cu anul trecut.

Raportul mai arată că sectorul retail este singurul cu o creștere netă a loialității în perioada 2020 – 2021: în 2021 românii se declară cu 22% mai loiali comparativ cu 2020.

De asemenea, sectorul bunuri de consum a înregistrat cel mai mare procent al clienților loiali (75%), „cu alte cuvinte, consumatorii sunt atrași de mărcile care arată empatie și susțin valorilor propriilor clienți”, conform studiului.

Raportul a analizat comportamentul consumatorilor români în perioada august - septembrie 2021 în trei sectoare ale economiei: retail, bunuri de consum și bancar și a acoperit mediul urban și rural. 

Astfel, tinerii cu vărste cuprinse între 18 și 34 de ani sunt cei mai vocali în ceea ce priveşte loialitatea față de toate cele trei segmente analizate, după cum urmează: retail (32%), servicii bancare (20%) și bunuri de consum (26%).

Studiul este dezvoltat de Reveal Marketing Research, după următoarea metodologie: 1.013 interviuri CAWI (colectare online), eșantion reprezentativ la nivel național urban+rural, 18+, online users și patru mini focus – grupuri online.

Parallax

Vizualizari
142
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri