Claudiu Zamfir

Românii care au vândut antreprenorilor informații de 1 milion de euro într-un an

Thumbnail

Portalul de business intelligence Termene.ro, fondat de Adrian Dragomir și Marin Bucică, raportează miercuri că a depășit în 2020 pragul de 1 milion de euro în vânzări, iar pentru 2021 vrea să lanseze instrumente pe bază de inteligență artificială și să ajungă la încasări de 1,5 milioane de euro.

Platforma românească folosită de antreprenori și manageri pentru a afla rapid date despre partenerii de afaceri, concurenți sau clienți, raportează o creștere a cifrei de afaceri cu 43% în anul 2020 față de 2019.

Antreprenorii și managerii din România au devenit tot mai preocupați de capacitatea de plată și riscul de insolvență pentru toți clienții și furnizorii actuali, dar și pentru cei pe care îi prospectează.

Numărul verificărilor în rândul firmelor din România aproape că s-a triplat în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, de la o medie lunară de 45.000 de verificări în luna februarie 2020, numărul a ajuns la 130.000 de verificări în decembrie 2020, potrivit datelor din platforma Termene.ro. Trendul a fost ascendent începând cu luna martie 2020, ritm care se va menține în 2021 în condițiile în care crește riscul de insolvență al firmelor.

De asemenea, utilizarea instrumentelor de inteligență artificială (AI) a contribuit la creșterea cifrei de afaceri Termene.ro în 2020.

AI are nevoie de date pentru a putea detecta obiceiuri și să ajute a în procesul de luare a deciziilor. Noi am folosit AI împreună cu bazele noastre de date pentru a analiza combinat datele financiare ale clienților business pentru a înțelege mai bine cine sunt, ce servicii folosesc și cum putem identifica firmele din piață care nu ne sunt clienți, dar ar avea nevoie de serviciile noastre”, spune Adrian Dragomir, CEO al Termene.ro.

Tehnologia AI oferă companiilor un avantaj competitiv constând în:

  • automatizarea proceselor de business,
  • analiza și interpretarea datelor,
  • comunicarea cu clienții și angajații.

Potrivit Termene.ro, contabilitatea, marketingul online, medicina, asigurările și serviciile financiare sunt domeniile care au cel mai mare potențial de adopție a tehnologiei AI în anul 2021. 

Prin intermediul Termene.ro, utilizatorii au acces instantaneu la informații brute sau rapoarte avansate despre datele financiare, fiscale și juridice ale tuturor firmelor din România, din surse sigure și actualizate în timp real.

Termene.ro a fost fondată în anul 2014, de Adrian Dragomir și Bucică Marin,  și oferă servicii care permit companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prosperr.

Peste 70.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Parallax

Vizualizari
1077
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri