Denisa Crăciun

Ridicarea restricțiilor COVID-19: Angajații români preferă să se întoarcă la birou, dar ar vrea să lucreze remote uneori

Thumbnail

62% dintre candidații români spun că ar alege să lucreze de la birou sau cel puțin în format hibrid, în timp ce 38% ar prefera exclusiv remote, potrivit platformei de recrutare online BestJobs, care a realizat un studiu în contextul ridicării restricțiilor COVID-19 în România.

Astfel, după mai bine de doi ani în care au fost privați de interacțiunile directe cu colegii și afectați de lipsa de separare a timpului personal de cel alocat activității profesionale, peste 60% dintre candidații români ar alege să lucreze de la birou sau cel puțin în format hibrid, conform sondajului.

În prezent, 48% dintre angajați au declarat că lucrează de la sediu, 42% exclusiv de la distanță, iar 10% într-un format hibrid. Chiar dacă se va reveni la munca de la birou ca normă, 24% dintre angajați spun că posibilitatea de a lucra remote reprezintă un beneficiu de luat în calcul atunci când își negociază contractul de muncă.

Doar 7% dintre candidați mai consideră că lucrul exclusiv de la birou ar reprezenta un compromis pe care ar trebui să îl facă , atunci când evaluează un nou loc de muncă în vederea angajării, în timp ce 14% au declarat că ar accepta mai greu o poziție care implică lucrul exclusiv remote.

„Schimbările în modul de lucru din ultimii doi ani au transformat stilul nostru de viață, am fost nevoiți să ne reorganizăm toate aspectele vieții în funcție de modul de desfășurare a activității de la locul de muncă. Pentru unii, modul de lucru remote a fost o soluție potrivită și rămâne opțiunea preferată, în timp ce pentru alții a însemnat un compromis greu de acceptat. Vedem deschiderea tot mai mare a angajaților de a se întoarce la birouri, mai ales în contextul în care restricțiile vor fi eliminate, păstrând totuși posibilitatea fermă din partea angajatorului, de a lucra remote”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Interesul pentru joburile remote este foarte mare în continuare pe BestJobs. Candidații au înregistrat în ultimele 30 zile peste 62.000 de aplicări, cele mai multe dintre ele pentru oportunități în Vânzări, IT/ Telecomunicații și Management.

În luna februarie 2022, pe platforma de recrutare online BestJobs au fost deschise aproape 3.500 de poziții care oferă posibilitatea muncii exclusiv de la distanță, de două ori mai multe decât în februarie 2021 și cele mai multe de la începutul pandemiei.

În plus, alte peste 1.000 de joburi care presupun un mod de lucru hibrid sunt disponibile candidaților de pe platformă. În ultimele 30 zile, cele mai multe dintre pozițiile remote disponibile pe platformă au fost în IT / Telecomunicații, Management și Inginerie.

Parallax

Vizualizari
1342
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri