Denisa Crăciun

O rețea românească de cabinete stomatologice lansează un serviciu de transport la dentist pentru persoanele cu dizabilități

Thumbnail

O rețea românească de cabinete stomatologice și o companie de servicii pentru persoanele din categorii vulnerabile lansează un serviciu gratuit de transport pentru persoanele cu dizabilități.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, firmă fondată de medicul dentist Ionuț Leahu, și Figo.Mobility lansează un serviciu prin care asigură persoanelor cu dizabilități transport gratuit la medicii stomatologi din clinicile rețelei din București, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Astfel, persoanele din categoriile vulnerabile vor avea acces la tratamente stomatologice programate sau de urgență, cu ajutorul autovehiculelor din programul Figo.Mobility, adaptate pentru nevoile acestora.

„E suficient ca acești pacienți să sune în call-center-ul oricărei clinici din București și să menționeze că au nevoie de acest tip de ajutor, iar colegii noștri vor programa imediat transportul gratuit dinspre domiciliul lor spre clinică pentru consult sau tratament, și înapoi. Toate clinicile noastre sunt, de altfel, dotate cu rampe sau scaune mobile, astfel încât să faciliteze și accesul persoanelor cu dizabilități la medicul dentist; prin urmare, acest parteneriat era un pas firesc spre susținerea incluziunii sociale și a asigurării accesului tuturor românilor la sănătate reală”, spune Ionuț Leahu, fondator și CEO Clincile Dentare Dr. Leahu.

În București sunt înregistrate, cu certificat de handicap, circa 70.000 de persoane. Majoritatea se confruntă cu probleme stomatologice, dar și cu dificultăți în ce privește deplasarea în condiții de siguranță și confort la medicul dentist, se mai arată în comunicat.

„Eu sunt pacient al Clinicilor Dentare Dr. Leahu și am observat de mai multe ori cum persoanele în cărucior erau transportate aici pe scări cu ajutorul unui roboțel; pentru mine a fost primul semnal de deschidere a medicilor spre această categorie vulnerabilă și mi-am dorit să extindem, prin această colaborare, serviciile de acces la tratamente stomatologice”, spune Ion Zyto Dumitrescu, fondator Figo.Mobility.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prezentă în 13 orașe din România și susține că este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București.

De cealaltă parte, Figo Mobility este un serviciu de transport public adaptat persoanelor cu dizabilități (mobilitate redusă, deficiențe de vedere sau intelectuale) din România, autorizat de Autoritatea Rutieră Română.

Deocamdată, asigură transportul persoanelor cu dizabilități în județele București și Ilfov, însă compania vrea să ajungă, până la finalul anului, în principalele orașe din România, respectiv Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Oradea și Iași, pentru a putea asigura accesul celor din categoriile vulnerabile și la alte clinici din rețea.

Parallax

Vizualizari
484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri