Denisa Crăciun

Rectorul de la Politehnica Timișoara: Piața muncii din vestul țării are nevoie de ingineri

Thumbnail

Piața muncii din vestul țării are nevoie de ingineri, atrage atenția rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, potrivit căruia companiile au pornit o campanie de recrutare pentru a duce la capăt proiectele pe care și le-au asumat.

Firmele vor să angajeze peste o mie de ingineri până la finalul anului, însă nu îi găsesc în piață, spune rectorul UPT, după ce a stat de vorbă cu reprezentanții marilor companii prezente în Timișoara, pentru a afla direcțiile spre care se îndreaptă piața muncii.

„Companiile au nevoie să angajeze acești oameni pentru că și-au asumat anumite proiecte și acum au nevoie de oameni să le ducă la capăt. De altfel, în principal vorbim despre multinaționale prezente în România, iar aceste filiale au nevoie de oameni pentru a se poziționa mai bine în grup. Dacă reușesc să finalizeze aceste proiecte, automat atrag și alte investiții. În această perioadă este dificil să recruteze cei 1.000 de ingineri pentru că nu îi găsesc în piața muncii din vest. Noi, ca universitate, producem anual în jur de 1.500  de absolvenți în zona de inginerie însă mai mult de jumătate dintre ei sunt deja angajați la finalizarea studiilor, iar un sfert se întorc în orașele de unde provin. Astfel că unele firme cu sediul în Timișoara caută acum oameni chiar și la 300 de kilometri distanță, cu oferte generoase de relocare”, susține Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Ingineria este profesia cea mai căutată în această perioadă în vestul țării. Fie că vorbim de companii din automotive, IT sau construcții.

Parallax

Vizualizari
415
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri