Denisa Crăciun

Proprietarul primelor două mall-uri din România obține o finanțare de 80 milioane Euro de la Banca Transilvania

Thumbnail

Un important dezvoltator imobiliar, proprietarul mall-urilor București Mall-Vitan și Plaza România, a obținut o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanțarea segmentelor de retail și office ale Grupului.

Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup, cu o istorie de 25 de ani pe piața locală, a obținut o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Creditul reprezintă una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească.

„Ne bucurăm că Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, susține dezvoltarea proiectelor noastre, având încredere în strategia de investiții a Anchor Grup. Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piața de real estate, nu doar pentru Grupul nostru, ci și pentru toți investitorii activi din țară și pentru potențialii investitori imobiliari străini interesați de România. Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii", spune  Affan Yildirim, Director General, Membru al Consiliului de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație al Shopping MallDova.

„Creditarea bancară rămâne cea mai importantă și - până în prezent - cea mai eficientă sursă de finanțare din România, accesată de industria de real estate. Prin parteneriatul cu Anchor Grup contribuim la crearea unui impact social pozitiv pe piață, prin proiecte durabile, într-un sector care joacă un rol esențial în toate aspectele vieții noastre”, spune Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial din România, București Mall-Vitan, primul în care a fost deschis cinematograful Movieplex, în care au putut fi vizionate filme în format 3D.  Ulterior, compania a dezvoltat și mall-ul Plaza România.

În ceea ce privește segmentul de birouri, Anchor Grup a lansat un proiect mixt integrat, Anchor Plaza, construit în apropiere de Plaza Români, dar și Metropol Plaza, care se află încă în lucru.

De-a lungul timpului, Anchor Grup s-a bazat pe proiecte sustenabile, pe termen lung, de care beneficiază diverse comunități din România.

Compania este condusă de Affan Yildirim, Director General, membru în Consiliul de Administrație al Anchor Grup și membru al Consiliului de Administrație MallDova.

Parallax

Vizualizari
5779
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri