Denisa Crăciun

Programul Alimentar Mondial și Uber, colaborare pentru a trimite provizii în Ucraina

Thumbnail

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (World Food Programme - WFP) colaborează cu Uber pentru a transporta provizii de urgență refugiaților din zonele urbane din Ucraina, prin utilizarea unei versiuni personalizate a platformei, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Colaborarea cu Uber permite ca WFP să coordoneze, să trimită și să urmărească o flotă de vehicule mai mici care să livreze  provizii din depozite persoanelor care au nevoie de ajutor din zonele dens populate din Ucraina.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care vehiculele mai mari se confruntă cu probleme în accesare zonelor urbane afectate de război.

Sunt trimise livrări prin vehicule de diferite dimensiuni, este urmărită fiecare cursă până ajunge la destinație și se confirmă că livrările au fost efectuate în siguranță.

Prin această colaborare, WFP a livrat deja alimente din depozitul său din Dnipro în alte părți ale orașului. Alte livrări sunt în curs și în alte părți ale țării, inclusiv în Lviv, Vinnytsia, Kiev și Cernăuți.

Traseul acestora poate fi urmărit în timp real prin intermediul platformei, conform comunicatului.

„WFP joacă un rol esențial în furnizarea de provizii celor afectați cel mai mult de războiul din Ucraina. Astfel, platforma ajută WFP în eficientizarea eforturilor în fața războiului și îmbunătățește modul în care susținem comunitățile din Ucraina care se bazează pe noi”, a declarat Matthew Hollingworth, Coordonatorul departamentului pentru Situații de Urgențe al WFP. 

„Uber este încântat să poată lucra cu WFP, ajutând la distribuirea mai eficientă a proviziilor în Ucraina prin accesul gratuit la o versiune personalizată a platformei Uber.”, spune Dara Khosrowshahi, CEO Uber.

„Folosind tehnologia, WFP poate acum să programeze, trimită, urmărească și să gestioneze livrări printr-o rețea de mașini și dube către punctele finale de distribuție, pe o rază de 100 km față de depozitele WFP din toată țara”, mai spune CEO-ul Uber.

Colaborarea se adaugă unei donații de 250.000 de dolari făcută de Uber către Programul Alimentar Mondial SUA, care să sprijine răspunsul în fața urgenței din Ucraina.

Până la sfârșitul lunii iunie, WFP va oferi provizii pentru mai mult de 3 milioane de oameni pe lună din țară.

Parallax

Vizualizari
77
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri