Claudiu Zamfir

Producătorul clujean de jocuri Firebyte se listează la București, pe piața AeRO

Thumbnail

Firma IT Firebyte, producător clujean de de jocuri pentru mobil, urmează să se listeze marți pe AeRO, piața alternativă pentru IMM-uri a Bursei de Valori București (BVB).

Compania fondată în anul 2018 se va tranzacționa pe AeRO sub simbolul simbolul FRB.

În februarie 2021, Firebyte Games a realizat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane de lei de la investitori pe piața de capital, bani care vor fi folosiți în pentru dezvoltarea de jocuri și pentru extinderea verticalei de business „revenue-share”.

Plasamentul privat a fost închis din prima zi, fiind suprasubscris cu 366%. Compania a vândut investitorilor 8,8 milioane acțiuni, la un preț de 0,56 lei / acțiune. Astfel, Firebyte Games a obținut o capitalizare de piață anticipată de 19,7 milioane de lei RON (4 milioane de euro).

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane de lei, divizat în 35,2 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ acțiune.

La începutul lunii martie 2021, Firebyte Games avea 155 de acționari. Cei mai mari acționari ai companiei sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) și Adrian Andrici (12,08%).

Echipa de management a producătorului român de jocuri este condusă de Ovidiu Stegaru, director general (CEO). Alexandru Gomboș este director de tehnologie (CTO), Norbert Nagy este art director al Firebyte Games.

Printre jocurile dezvoltate de Firebyte se numără Cooking Story, Knitting Master, Castle Siege, Border to Heaven.

Parallax

Vizualizari
239
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri