Răzvan Tătaru

Un producător european de energie regenerabilă intră pe piața din România

panouri fotovoltaice

FF Ventures, un producător european de energie regenerabilă, intră oficial pe piața din România și va dezvolta, în următorii trei ani, 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei în țară, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Compania deține și dezvoltă 2,2 GW de capacitate fotovoltaică în Spania și 1,2 GW în Portugalia și își începe operațiunile în Franța și Mexic. Prin extinderea în România, companiavrea să-și extindă portofoliul, atât prin proiecte greenfield, cât și prin oportunități de co-dezvoltare.

„FF Ventures a decis să intre în România după o analiză atentă și aprofundată a pieței. Mai mulți factori au jucat un rol în această decizie. În primul rând, România este o piață europeană care se încadrează în obiectivele acționarilor companiei, care doresc să ajute regiunea să atingă țintele de decarbonizare și reducere a emisiilor de CO2. În al doilea rând, România și-a demonstrat angajamentul de a crește adoptarea energiilor regenerabile, prin obiectivele asumate în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC), dar și prin mediul de reglementare favorabil investițiilor în acest sector. De asemenea, prognozele indică o creștere a economiei și industrializării țării, ceea ce va duce la creșterea cererii de consum în viitor. Toți acești factori fac din România o piață atractivă pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă”, a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru România.

FF Ventures deține în prezent un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate cumulată de 3,4 GW în Peninsula Iberică (Spania și Portugalia). Compania participă, de asemenea, prin IberBlue Wind, o societate mixtă specializată în energie regenerabilă, la un portofoliu de proiecte de energie eoliană offshore plutitoare cu o capacitate totală de 5 GW.

Acționarii relevanți ai companiei sunt Octopus, unul dintre cele mai mari și importante fonduri de investiții din Europa în domeniul proiectelor de energie regenerabilă, și Time to Act Capital, un fond implicat în proiecte de tranziție energetică pe piețele în dezvoltare.

Compania FF Ventures a fost înființată în 2018 cu obiectivul inițial de a dezvolta proiecte solare fotovoltaice în Peninsula Iberică. Aceasta acoperă întregul lanț valoric al ciclului de viață al proiectelor de energie regenerabilă, de la finanțare și dezvoltare, până la construcție și operare. Compania dezvoltă o gamă largă de proiecte terestre și offshore, care includ ferme solare și eoliene, precum și proiecte de Sisteme de Stocare a Energiei prin Baterii (BESS).

În prezent, FF Ventures are birouri în Spania (Madrid și Sevilla), Portugalia (Lisabona) și România (București) și este în proces de deschidere a operațiunilor în Franța și Mexic.

Parallax

Vizualizari
174
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri