Adi Iacob

Prima companie de criptomonede listată pe bursa din Londra a strâns 32 de milioane de dolari prin IPO

Thumbnail

O firmă de criptomonede din Marea Britanie a strâns aproximativ 32,5 milioane de dolari printr-o ofertă publică inițială (IPO) la Bursa de Valori din Londra (LSE).

Argo Mining (care oferă servicii de minerit criptomonede), este prima companie din domeniul monedelor virtuale care va fi listată pe London Stock Exchange, scrie CoinDesk. Compania a strâns cu aproximativ 6,5 milioane de dolari mai mult decât obiectivul inițial de 20 milioane de lire sterline prin IPO.

Oferta publică inițială (în engleză: Initial Public Offering - IPO) este un termen din domeniul pieței de capital ce denumește oferta inițială de acțiuni a unei societăți ce urmează să fie cotată la bursă. Compania privată devine companie publică prin intermediul investitorilor instituționali ce revând acțiunile către publicul larg pe bursă. Este printre cele mai populare metode de a obține capital, fiind un proces multidimensional ce se adresează tuturor investitorilor, mai mulți de 150, individuali și instituționali, dispuși să cumpere o participație mai mică sau mai mare.

"Admiterea Argo pe piața principală din Londra este un pas important în dezvoltarea companiei și ne va pune într-o poziție puternică pentru a ne executa strategia de creștere pe termen lung", a declarat președintele executiv al Argo Mining, Jonathan Bixby.

Compania a obținut aprobarea de la UK Listing Authority în luna și, ulterior, a lansat serviciul pentru minerit de criptomonede pe bază de abonament în luna iunie. Potrivit site-ului său, Argo oferă consumatorilor trei pachete diferențiate de capacitatea puterii miniere furnizate.

Bitcoin Gold (BTG), ethereum (ETH), Zcash (ZEC) și Ethereum Classic (ETC) sunt criptomonedele care pot fi obținut în prezent cu ajutorul serviciilor oferite de Argo.

Mai multe companii din domeniul monedelor virtuale au în vedere listearea pe bursă.

Se zvonește că firma care produce tehnologia necesară pentru mineritul de criptomonede Bitmain (lider de piață în acest sector) efectuează o rundă de finanțare anterioară IPO și plănuiește listarea pe bursă, scrie CoinDesk. Doi alți producători de hardware din China, Canaan Creative și Ebang Communication, au depus cereri de IPO la Bursa din Hong Kong.
 

Parallax

Vizualizari
989
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri