Denisa Crăciun

Prețul Bitcoin a scăzut cu aproape 6% într-o săptămână. Ce fac ETH, Cardano, EGLD, XRP

btc

Prețul bitcoin (BTC) a scăzut cu aproape 6% de la o săptămână la alta, tranzacționându-se cu puțin deasupra nivelului de 40.000 de dolari, conform unei platforme crypto.

Criptoactivul a scăzut cu aproape 6% de la o săptămână la alta, în timp ce traderii așteaptă mai multe confirmări - care probabil că nu vor mai veni în zilele rămase ale anului 2023 - privind aprobările pentru ETF-urile de bitcoin, arată platforma de tranzacționare eToro.

Bitcoin a început lunea trecută la peste 43.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul săptămânii și se tranzacționa la începutul zilei de luni, 18 decembrie 2023, chiar sub 40.700 de dolari pe platformă.

La ora transmiterii acestei știri, prețul BTC este de 41.290 dolari. 

Între timp, Ether a scăzut cu peste 7% săptămâna trecută, după ce a început lunea trecută la peste 2.300 de dolari, coborând pe parcursul săptămânii și tranzacționându-se acum în jurul valorii de 2.150 de dolari, conform lui Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Conform analistului, „cu o săptămână înainte de Crăciun, tranzacționarea pe piața de investiții - și pe cea cripto, prin extensie - va începe probabil să pară puțin mai slabă ca volum, pe măsură ce traderii își iau liber pentru sărbători”.

„Există puține evenimente pe agendă care ar putea afecta piețele cripto la nivel global. Cea mai recentă decizie de politică monetară a Japoniei cade marți, în timp ce Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie raportează miercuri datele privind inflația. O cifră a inflației mai mare decât cea anticipată ar putea răcori piețele britanice în ceea ce privește așteptările privind dobânda cheie bancară, dar acest lucru este în mare măsură un spectacol secundar în raport cu piața cripto globală în acest moment”, explică el.

Ce se mai întâmplă în „lumea” crypto

  • Comisioanele pentru tranzacțiile cu bitcoin au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni, tranzacția medie costând aproximativ 40 de dolari, potrivit datelor BitInfoCharts. Creșterea recentă a costurilor de tranzacție vine datorită unui nou impuls din partea înscrierilor în Bitcoin Ordinals. Taxele se află la cel mai ridicat nivel din aprilie 2021.
  • Băncile de pe Wall Street ar putea juca totuși un rol în ETF-ul Bitcoin de tip spot al BlackRock, în ciuda restricțiilor privind deținerea de către acestea a criptoactivelor. BlackRock și-a modificat mecanismul, ceea ce înseamnă că participanții autorizați pot crea noi acțiuni ale fondului cu numerar - și nu numai cu criptoactive. Acest lucru ar deschide ușa acelor bănci care nu pot deține criptoactive, dar care pot acționa ca participanți autorizați, obținând astfel expunere.

  • Asociația CryptoUK a sugerat că legislatorii britanici au o lipsă de cunoștințe în ceea ce privește DeFi și blockchain, doar 5% dintre parlamentari discutând în mod deschis subiectul în remarci publice. În analiza sa pe 2023, asociația a constatat că doar 37 de parlamentari au discutat despre crypto, în ciuda dorinței premierului Rishi Sunak de a face din Regatul Unit un centru pentru sectorul crypto.

Ce fac ETH, Cardano, EGLD, XRP

Luni, 18 decembrie 2023, la momentul transmiterii acestei știri, prețul Ethereum (ETH) este 2.154 dolari, în scădere față de duminică, 17 noiembrie, când a ajuns la un maxim de 2.242 dolari, potrivit platformei crypto Coinmarketcap

Și Cardano (ADA) a scăzut luni. La ora transmiterii acestei știri, ADA se tranzacționa la un preț de 56,62 cenți, în timp ce XRP se tranzacționa la un preț de 59,31 cenți.

Criptomoneda românilor de MultiversX (ex Elrond), EGLD, a scăzut ușor luni față de duminica trecută, până la un preț de 56 de dolari și 97 de cenți. 

Parallax

Vizualizari
242
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri