Claudiu Zamfir

Prețul Bitcoin a crescut cu 1.200 dolari și a scăzut cu 2.400 dolari într-o oră, după un anunț fals atribuit autorităților SUA pe X

bitcoin-fluctuatie

Prețul Bitcoin a suferit o fluctuație foarte bruscă: a crescut de la 46.658 la 47.893 de dolari pe unitate, pentru ca imediat să scadă la loc și apoi să se ducă și mai jos, până la 45.430 de dolari, totul în decurs de o oră.

Practic, într-o oră, BTC a crescut cu 2,6% (un plus de 1.235 de dolari) și a scăzut cu 5,1% (un minus de 2.463 dolari), conform datelor de pe Coinmarketcap.

pret btc

Creșterea bruscă a survenit după ce pe contrul de X (fostul Twitter) al Comisiei americane de supraveghere a piețelor (SEC) a apărut un mesaj care anunța că institiția ar fi aprobat listarea ETF-urilor Bitcoin (fonduri de investiții care permit micilor investitori să dețină și să tranzacționeze indirect BTC). SEC a șters, însă, postarea, ca fiind falsă.

Un purtător de cuvânt al SEC a declarat pentru TechCrunch că mesajul fals a fost postat după ce profilul de X al instutuției a fost spart. În jur de 30 de minute a rămas postat mesajul fals, pe contul de X al SEC.

Ulterior, președintele SEC, Gary Gensler, a postat un mesaj pe X, în care a infirmat anunțul fals privind aprobarea ETF-urilor Bitcoin.

„Contul SEC de pe Twitter a fost compromis și a fost postat un tweet neautorizat. SEC nu a aprobat listarea și tranzacționarea produselor Bitcoin tranzacționate spot” - a scris președintele autorității americane de reglementare a piețelor.

După acest anunț, Bitcoin a scăzut brusc, așa cum crescuse.

Miercuri, 10 ianuarie 2024, la a ora transmiterii știrii, prețul Bitcoin era cotat la 45.422 de dolari, pe Coinmarketcap.

Parallax

Vizualizari
1562
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri