Denisa Crăciun

Premieră reușită de Apple: Pentru prima dată Oscarul pentru Cel Mai Bun Film ajunge la o „peliculă” distribuită de un serviciu de streaming

Thumbnail

Lungmetrajul „CODA”, difuzat de Apple TV +, despre o familie cu deficiențe de auz în care numai fiica poate auzi, a câștigat duminică premiul Oscarul pentru cel mai bun film.

De asemenea, starul Troy Kotsur din „CODA” este primul actor masculin care a câștigat un Oscar, obținând titlul de cel mai bun actor în rol secundar.

Totodată, cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar i-a adus scenaristului Siân Heder premiul cel mai bun scenariu adaptat.

„În numele tuturor celor de la Apple, suntem foarte recunoscători Academiei pentru premiile acordate „CODA” în această seară”, a spus Zack Van Amburg, șeful Apple Worldwide Video.

„Ne alăturăm echipelor noastre din întreaga lume pentru a-i sărbători pe Siân, Troy, producătorii și întreaga distribuție și echipă pentru că au adus publicului o reprezentare atât de puternică a comunității surzilor și au spart atât de multe bariere în acest proces. A fost atât de satisfăcător să împărtășesc această poveste vibrantă, care ne amintește de puterea filmului de a aduce lumea împreună”, a mai spus el.

Duminică și Apple TV+ a devenit primul serviciu de streaming care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună imagine pentru „CODA”. Apple TV a achiziționat CODA pentru 25 de milioane de dolari după debutul său la Festivalul de Film de la Sundance în 2021. 

Filmul CODA, difuzat pe Apple TV+, a fost apreciat la nivel mondial, de la lansare până în prezent. Astfel că, a primit și premiul Darryl F. Zanuck pentru producători remarcabili de film și teatru, o distincție acordată producătorilor Philippe Rousselet, Fabrice Gianfermi și Patrick Wachsberger.

Și Troy Kotsur a primit premii BAFTA, SAG, Film Independent Spirit, Critics Choice pentru perfomanța sa emoționantă în calitate de actor în rol secundar în CODA.

Siân Heder a primit recent premiul WGA și BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat.

A 94-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles.

Parallax

Vizualizari
376
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri