Redactia StartupCafe.ro

Prada crede că valorează 1 miliard de dolari și vrea să se listeze și la Bursa din Milano

Thumbnail

Grupul italian de lux Prada vrea să obţină o evaluare de cel puţin 1 miliard de dolari într-o a doua listare la Bursa de la Milano şi lucrează cu Goldman Sachs Group pentru pregătirile preliminare, potrivit Bloomberg, citat de Reuters și News.ro.

Listarea va avea loc probabil anul viitor, compania dorind să strângă fonduri prin vânzarea de noi acţiuni la Milano, se arată în articol, care citează persoane familiarizate cu problema.

O listare dublă în Europa ar ajuta grupul de lux listat la Hong Kong să-şi lărgească baza de investitori, deoarece unele fonduri pot investi doar în acţiuni europene sau americane.

Preşedintele Prada, Paolo Zannoni, a declarat luna trecută că o listare secundară la Milano este o posibilitate, dar nu o prioritate pentru Prada, adăugând că nu a fost luată nicio decizie în această privinţă.

Co-directorul general Miuccia Prada şi soţul ei, omul de afaceri italian Patrizio Bertelli, nu-și vor reduce probabil participaţia la companie. Cei doi dețin 80% din firmă.

Prada şi consultanții săi lucrează la complexitatea listării duale, la Hong Kong și Milano, şi nu au fost luate decizii finale cu privire la momentul sau dimensiunea acesteia.

Prada şi Goldman Sachs nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

Parallax

Vizualizari
253
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 885
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri