Denisa Crăciun

Platforma românească SeedBlink cumpără o platformă olandeză de investiții

Thumbnail

Platforma europeană de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink a finalizat achiziția Symbid, o platformă olandeză de crowdinvesting lansată în 2011, care s-a extins treptat la nivel mondial.

Achiziția a fost anunțată marți, într-un comunicat către StartupCafe.ro, iar acordul urmează să accelereze dezvoltarea SeedBlink ca jucător pan-european, să extindă prezența în Europa Centrală și de Est și țările Benelux, și să consolideze misiunea de a crea infrastructura de investiții de capital pentru companiile tehnologice europene.

Cele două platforme au contribuit cu investiții de peste 110 milioane de euro în 250 de startup-uri și au o rețea de 62.000 de investitori individuali.

Achiziția extinde numărul de investitori al SeedBlink și rețeaua de parteneri de finanțare la care platforma Symbid este deja conectată: bănci, fonduri de capital de risc și business angels.

Symbid a fost fondată în 2011 de o echipă de antreprenori olandezi ca una dintre primele platforme de crowdinvesting la nivel mondial și de atunci a construit o comunitate de 50.000 de investitori în startup-uri, în principal din zona Benelux. 

În primii zece ani de funcționare (până la sfârșitul anului 2021), Symbid a facilitat investiții în valoare totală de 35 de milioane de euro pentru mai mult de 180 de startup-uri cu acțiuni și titluri convertibile, dintre care 67 din sectorul tehnologiei.

„Ambele companii și-au creat un nume oferind investitorilor privați ​​acces la oportunități de startup-uri  europene, astfel decizia noastră este o mișcare firească pentru consolidare europeană. Inovația conduce noua economie, iar SeedBlink și Symbid vor sprijini diversificarea portofoliului și infrastructura de investiții, aducând laolaltă oportunitățile din est și vest. Benelux este în mintea tuturor ca o regiune puternică în Europa datorită orașelor puternic tehnologizate, țărilor cu venituri mari, prezenței guvernamentale semnificative și forței de muncă bine conectate și educate”, a declarat Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la SeedBlink.

„Credem că Europa are nevoie de mai multă inovație tehnologică pentru a deveni mai competitivă la nivel global. Fondatorii curajoși trebuie să fie finanțați cu capital suficient pentru a facilita aceste ambiții, iar investitorii individuali au nevoie de acces profesionist și structurat la oportunități de investiții. Unindu-ne forțele ne dorim să conducem ecosistemul antreprenorial, oferind o infrastructură digitală unică de finanțare, o piață secundară și o rețea de investitori profesioniști alături de persoane din întreaga Europă”, spune Robin Slakhorst, fondatorul Symbid.

SeedBlink este o platformă de investiții specializate în domeniul tehnologic care permite investitorilor individuali să finanțeze startup-uri și scaleup-uri tehnologice europene de top, alături de investitori instituționali.

Lansată la începutul anului 2020, platforma a mobilizat deja peste 75 de milioane de euro în investiții în startup-uri, a atras peste 12.000 de investitori individuali din 60 de țări și are un portofoliu de 62 de companii europene finanțate. 

Oportunitățile la care utilizatorii SeedBlink au participat în calitate de co-investitori includ FlowX, Dronamics, Hunch și Druid. În mai puțin de trei ani, investitorii au înregistrat deja evenimente de lichiditate cu randamente cuprinse între 2,5 și 4,75 ori pentru investițiile lor prin recent lansata piață secundară.

Parallax

Vizualizari
243
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri