Claudiu Zamfir

PayPal vrea să cumpere Pinterest cu un preț imens

Thumbnail

Compania de plăți online PayPal vrea să cumpere platforma social media bazată pe fotografii Pinterest, iar oferta de achiziție este imensă.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, PayPal a oferit 45 de miliarde de dolari pentru Pinterest, scrie Reuters, citată de News.ro. Preţul pe acţiune ar reprezenta o primă de 26% faţă de cotaţia de 55,58 dolari pe unitate consemnată de titlurile Pinterest la închiderea tranzacţiilor de marţi.

PayPal se numără printre căştigătorii mari ai pandemiei, întrucât un număr mai mare de oameni i-au folosit serviciile de plăţi pentru a face cumpărături online şi a plăti online, eivtând să iasă din casă. La rândul său, Pinterest a introdus o serie de funcționalități de comerț online, prin care consumatorii pot face cumpărături de la brandurile care se promovează pe rețeaua socială.

Ştirile privind posibilul acord au venit la mai puţin de o săptămână după ce co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, a anunţat planurile de a pleca din companie pentru a se alătura LoveFrom, o firmă condusă de Jony Ive, designerul multe produse importante ale Apple.

Platforma Pinterest a fost fondată în decembrie 2009 de Ben Silbermann (CEO), Paul Sciarra și Evan Sharp. Paul Sciarra a plecat din firmă încă din 2012.

 

Parallax

Vizualizari
339
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri