Claudiu Zamfir

Om de afaceri româno-german: Suntem frustrați că sunt 4 milioane de români plecați în străinătate și noi suferim de lipsă de lucrători în România

Thumbnail

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), se plânge că patronii din România sunt afectați de lipsa de forță de muncă, în timp ce milioane de români lucrează în străinătate.

„Suntem frustrați că sunt 4 milioane de români plecați în străinătate și noi suferim aici de lipsă de forță de muncă și mai calificată și mai puțin calificată. Suntem frustrați că educația și învățământul sunt subfinanțate și din această cauză suferă întreaga țară. Suntem frustrați de lipsa de digitalizare din aparatul de stat și pentru asta avem atât de multă birocrație și câteodată corupție. Suntem frustrați de lipsa de predictibiltate perpetuă și pentru că trăim într-o societate lipsită de un sentiment de bază, care se cheamă încredere” - a spus Anastasiu, șef al grupului Eurolines, cu afaceri de cel puțin 100 de milioane de euro pe an.

El a făcut aceste declarații joi, la Recepția de Anul Nou 2018 a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, de la București.

Parallax

Vizualizari
6762
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cautati adanc in buzunare pentru salarii decente sau plecati.
Doru
Zahiu
Doru
Zahiu
Corect
poza de profil
Daca sunteti obiectivi, va rog sa-l intrebati, pe patronul Euroline:
In conditiile in care pretul motorinei, asigurarile, costurile de mentenanta autocare, sunt egale, pe alocuri mai mici decat in Germania, pretul biletelor de calatorie/ Km , sunt egale chiar mai mari ca in Germania la care adaugam salariul soferilor profesionisti (B,C,D,E) din Romania, care este 4500 brut (maxim) iar in Germania (2300 euro) brut(pentru romani)si 3200 euro(pentru germani) , care patron se imbogateste mai repede? Atat timp cat nu stiti sa apreciati pe cei ce lucreaza pentru voi, oamenii, vor fi nemotivati si nemultumiti. In consecinta, fi vor accepta situatia,din motive obiective, fie se orienteaza catre alti angajatori. In conditiile in care fiecare dintre noi , in localitatea de domiciliu avem variante limitate de joburi noi, si decat sa plec in alt judet ,alt oras ,unde sunt aceleasi metehne,nu mai bine prefer 1,2,...4 , ani in Germania , Anglia, Franta, Scotia , unde castigul lunar este aproximativ 2.3/3.5 ori castigul lunar din Romania?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri