Claudiu Zamfir

Patronatul IT ANIS are un nou director executiv

Corina Vasile, noul Director Executi ANIS. Photo credits - Alex Busuioceanu.jpg

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), care reunește firme IT românești, are un nou director executiv: Corina Vasile (foto) preia, începând de luna aceasta, mandatul de la Gabriela Mechea, care a condus echipa executivă a asociației din ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de către ANIS, publicației StartupCafe.ro, Corina Vasile „este un executiv experimentat în domeniile comunicare corporativă, Public Affairs și sustenabilitate”.

Ea a lucrat anterior la Raiffeisen Bank România.

Corina Vasile a absolvit și un program de executive MBA la IEDC, Bled School of Management, Slovenia. 

„Industria de IT&C este deja un contributor important în economia națională (cu circa 7% din PIB), oferă un număr în creștere de locuri de muncă înalt calificate în România, contribuie la digitalizarea și transformarea accelerată a companiilor din toate celelalte industrii, este un motor al inovației în toate sectoarele economice, având astfel un rol esențial în modernizarea și dezvoltarea economică și socială a României. ANIS, ca organizație patronală a industriei, reflectă diversitatea și dinamismul acesteia, reprezentând companii membre din toate segmentele, de la start-up-uri, la IMM-uri, până la companii foarte mari. Vom continua să fim un partener de dialog al autorităților pe toate subiectele cu impact semnificativ în industria de IT&C, pentru o Românie competitivă tehnologic și economic și pentru promovarea educației cu focus pe noile tehnologii”, a spus Corina Vasile. 

„Suntem convinși, atât eu, cât și ceilalți colegi de Board, că în noua formulă echipa Asociației va contribui semnificativ, alături de companiile membre, la dezvoltarea și implementarea de programe și proiecte relevante pentru industria noastră, dar și pentru mediul economic și social. ANIS are în vedere dezvoltarea în continuare a asociației la nivel național, iar direcția pe care o va imprima noul Director Executiv este deosebit de importantă. În același timp, îi mulțumim Gabrielei Mechea pentru un mandat de patru ani într-o perioadă foarte importantă pentru consolidarea ANIS”, a afirmat și Mihai Matei, președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii din România.

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a firmelor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Cu peste 175 de membri, ANIS spune că reunește atât firme mici, cât și multinaționale, companii cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate: peste 47.000 de angajați.  

Business-urile firmelor membre ANIS totalizează o cifră de afaceri de peste 3,87 miliarde de euro. Cumulat, membrii ANIS au o cifră de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național, potrivit asociației.

Parallax

Vizualizari
185
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri