Denisa Crăciun

Parteneriat Google Cloud – Thales pentru dezvoltarea unei soluții Cloud în Franța

Thumbnail

Google Cloud, divizie a grupului Alphabet, și Thales, cea mai mare companie de tehnologie din Europa, au anunțat miercuri un acord strategic pentru a dezvolta împreună o soluție de Cloud Hyperscale suveran pentru Franța.

Astfel, companiile franceze și organizațiile din sectorul public vor beneficia de puterea, securitatea, flexibilitatea, agilitatea și suveranitatea tehnologiilor celor doi giganți tech, conform unui comunicat de presă transmis StartupCafe.ro.

Soluția oferită de cele două companii va permite atât organizațiilor din sectorul privat, cât și celor din sectorul public să aibă acces la servicii de Cloud Computing în conformitate cu strategia națională în domeniu.

Caracteristicile serviciilor Google Cloud și Thales

Serviciile Google Cloud, sunt constant îmbunătățite și completate cu noi inovații, ceea ce va aduce flexibilitate, agilitate și deschidere tehnologică, permițând astfel companiilor să inoveze în mod transparent și autonom, fără blocarea furnizorului.

De cealaltă parte, Thales, lider în securitate cibernetică de mai bine de 40 de ani, oferă garanțiile necesare pentru respectarea condițiilor de suveranitate ale Franței. Compania va gestiona codurile de criptare, accesul și confidențialitatea identității, monitorizând în același timp amenințările cibernetice prin intermediul Centrului de Operațiuni pentru Securitate Cibernetică. 

Serviciile Cloud Hypescale pentru companiile franceze și instituțiile publice

Companiile franceze și instituțiile din sectorul public vor putea beneficia de servicii Cloud Hyperscale, care sunt:

  • operaționalizate de o companie dedicată, nou înființată în conformitate cu legislația franceză, deținută în majoritate de Thales;
  • găzduite în Franța, în cadrul unei infrastructuri separate de Google Cloud, cu o rețea separată și servere controlate și operate de noua companie;
  • susținute la nivel local de noua companie, asigurându-se că serviciul clienți este gestionat în Franța;
  • securizate local prin gestionarea identității și criptarea datelor, administrarea și supravegherea fiind asigurate de noua companie;
  • îmbunătățite constant prin actualizări de software care sunt evaluate și validate printr-o procedură de securitate gestionată de Thales;
  • gestionate pe o infrastructură dezvoltată în mod sustenabil.                                                                                            

„Thales și Google Cloud au o viziune comună de a oferi cele mai inovatoare și de încredere soluții companiilor și organizațiilor din sectorul public din Franța. Abordarea noastră unică de a răspunde preocupărilor cetățenilor și structurilor guvernamentale franceze, inclusiv dezvoltarea unei noi companii, oferă garanția că organizațiile pot beneficia de avantajele folosirii Cloud fără a compromite securitatea, confidențialitatea și suveranitatea cerute de guvernul francez”, a declarat Thomas Kurian, CEO (director general) Google Cloud.

De asemenea, Marc Darmon, vicepreședinte executiv - Secure Communications and Information Systems la Thales, spune că prin parteneriatul cu Google Cloud vor putea ajuta la transformarea digitală a organizațiilor mici și mari „și a industriilor care își doresc să păstreze controlul și suveranitatea asupra datelor lor și ale clienților lor. Împreună, vom respecta criteriile definite de guvern pentru Trusted Cloud”.

Despre Google Cloud și Thales

Google Cloud accelerează capacitatea organizațiilor de a-și transforma digital afacerea oferind cele mai bune infrastructuri, platforme, soluții din industrie și expertiză. Divizia grupului Alphabet oferă soluții la nivel de întreprindere care valorifică tehnologia de vârf Google.

Clienți din peste 200 de țări și teritorii apelează la Google Cloud ca partener de încredere, pentru a-și consolida dezvoltarea și pentru a rezolva cele mai critice probleme.

Thales este un lider global în tehnologii avansate care investește în inovare digitală -  conectivitate, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică.

Compania oferă clienților - companii, organizații și guverne – soluții, servicii și produse care îi ajută să-și îndeplinească misiunile în domenii, precum: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală.Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări.

Parallax

Vizualizari
111
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri