Denisa Crăciun

Parteneriat Google Cloud - Hitachi: Cum vor companiile să aducă inteligența artificială în afaceri

hitachi-google-cloud

Compania japoneză Hitachi și Google Cloud anunță un parteneriat pentru accelerarea proceselor de inovare și productivitate a companiilor prin inteligență artificială generativă (GenAI).

Hitachi va forma o nouă unitate de business pentru sprijinirea firmelor în depășirea provocărilor din industrie, prin modelele Gemini, Vertex AI și prin alte tehnologii de cloud. Totodată, va adopta AI Google Cloud pentru a-și îmbunătăți propriile produse și servicii, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

„Prin intermediul acestui parteneriat, Hitachi va accelera creșterea Lumada, proiectul digital propriu, și va spori eficiența operațională pentru Grupul Hitachi”, potrivit comunicatului.

Cele două companii partenere vor crea un Business Unit Hitachi Google Cloud și un Centru de Excelență Google Cloud (CoE), dezvoltate pentru a scala tehnologia Google Cloud spre clienții noi și existenți ai acestora.

Aceste organizații vor fi conduse de compania de servicii de inginerie digitală GlobalLogic, subsidiară a Grupului Hitachi.

Compania japoneză va integra instrumentele GenAI ale Google Cloud, ca parte din programul de formare GenAI Professional dezvoltat de Hitachi. Acest program va aprofunda expertiza și serviciile gestionate disponibile prin intermediul acestor Business Units, și va asigura accesul la resursele necesare pentru a îmbunătăți modul în care organizațiile mari operează cu inteligența artificială, susțin cele două companii. 

Parteneriatul va include și:

  • Noi soluții GenAI pentru modernizarea software-ului și a domeniului de servicii clienți: Hitachi va folosi modelele Gemini pentru a construi soluții care vor ajuta companiile să își modernizeze eficient sistemele de software și va integra Google Cloud Contact Center AI pentru a oferi experiențe de servicii pentru clienți mai eficiente și mai precise. 
  • Activarea soluțiilor GenAI sigure, securizate pentru mediile on premise și cloud: Noile soluții Hitachi vor sprijini clienții care operează atât on premise, cât și în cloud, permițând companiilor să își îmbunătățească operațiunile, păstrând în același timp mediile IT existente. Soluțiile vor fi, de asemenea, compatibile cu Virtual Storage Platform One, astfel încât utilizatorii să poată dezvolta aplicații GenAI folosind datele stocate pe platforma cloud hibridă Hitachi Vantara.
  • Inițiative comune de lansare pe piață: Hitachi și Google Cloud își vor alinia mai bine echipele de vânzări, marketing și inginerie pentru a le asigura clienților din toate industriile accesul la resursele necesare pentru implementarea și gestionarea optimă a proiectelor GenAI, prin intermediul Hitachi Google Cloud Business Unit și a Centrului de Excelență Google Cloud. Acestea vor include și profesioniștii GenAI pe care Hitachi îi instruiește în tehnologia Google Cloud.
  • Consolidarea dezvoltării talentelor GenAI: Hitachi va instrui peste 50.000 de profesioniști GenAI prin programul său global de training. Ca parte a acestui program, compania va include și instruirea în soluțiile GenAI dezvoltate de Google Cloud și tehnologia de inteligență artificială generativă.

„Pentru a rezolva provocările complexe de business prin GenAI, companiile au nevoie de o tehnologie avansată și de expertiză tehnică, care să susțină implementarea cu succes în interiorul organizațiilor”, a declarat Thomas Kurian, CEO al Google Cloud. „Parteneriatul nostru cu Hitachi le va oferi clienților resursele necesare pentru a construi, implementa și gestiona în mod optim fiecare etapă a proiectelor lor de inteligență artificială generativă”.  

„Prin acest parteneriat, Hitachi va valorifica beneficiile ariei AI din Google Cloud pentru a îmbunătăți și spori productivitatea angajaților și pentru a accelera inovarea. Ajutând programatorii și echipele de customer success să își crească nivelul de performanță prin accesul la soluțiile Google Cloud GenAI, cum ar fi modelele Vertex AI și Gemini, Hitachi va putea să răspundă mai bine nevoilor clienților săi din diverse industrii și din sectoare complexe, cum ar fi cel energetic, de transport, producție și serviciile digitale”, a declarat Toshiaki Tokunaga, Executive Vice President și Executive Officer la Hitachi.

Cele două companii colaborează deja de peste 15 ani. 

Parallax

Vizualizari
100
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri