CZ

Site-ul românesc de turism Paravion, în insolvență

Imagine principala
Paravion

Paravion, considerată prima agenție on-line de turism din România, va intra în insolvență, începând de marți, 8 august 2017, au anunțat, luni, reprezentanții firmei.

Paravion, care are o mare expunere pe piața turcă de turism, resimte ”problemele politice şi de securitate traversate” Turcia în ultimul an, precizează managerii firmei, într-un comunicat citat de News.ro.

Paravion urmează să închidă și portalul turcesc de rezervări Bavul.com, pe care îl achiziționase recent, ca urmare  a scăderii dramatice a afacerilor din Turcia.

”Paravion va intra în insolvenţă. Turiştii nu vor fi afectaţi, toată activitatea companiei se va desfăşura pe Paravion.ro”, a declarat luni, pentru News.ro, directorul general al Paravion, Remus Vişan.

”Prima jumătate a anului a confirmat instabilitatea, situaţia din Turcia devenind şi mai dificilă. Deprecierea puternică a lirei turceşti din ultimul trimestru al lui 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaţionale de bilete de avion şi al marjei de profit din Turcia în 2017. Astfel, s-a decis închiderea Bavul şi reorganizarea Paravion”, arată un comunicat emis luni de Paravion.

În 2015, Paravion a preluat de la Turkcell portalul de rezervări online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. După achiziţie, în 2016, Bavul a înregistrat afaceri de 23 de milioane de euro, însă, contextul socio-politic din Turcia şi devalorizarea lirei turceşti au afectat dramatic dezvoltarea investiţiei şi, implicit, business-ul Paravion.

Brandul Paravion a fost creat în anul 2005 de către compania de trusim Millenium Tour, deținută atunci de oamenii de afaceri Patricia Piturlea, Dragoş Penca şi Remus Vişan, care a rămas până acum în managementul agenției.

În prezent, Paravion se află în portofoliul grupului spaniol de investiții GED Capital. Mai exact, în anul 2010 Paravion a fost achiziționată de firma de turism Happy Tour, o afacere românească de familie care fusese preluată încă din 2007 de către fondul de investiții iberic.

În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de căutari pe oră, iar vânzările Paravion au depăşit 440.000 de bilete avion.

Firma a raportat anul trecut afaceri totale de aproximativ 78 milioane de euro. Operaţiunile din România au crescut cu 20% faţă de anul precedent, ajungând la circa 55 milioane de euro, iar cele din Turcia s-au ridicat la 23 milioane de euro.

În România, 84% din afacerea Paravion a fost generată de biletele de avion vândute. Pentru acest an, reprezentanţii firmei mizau în luna martie pe o evoluţie constantă, mai scrie News.ro.

Parallax

Vizualizari
434
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri