Denisa Crăciun

OLX: Românii cumpără haine second-hand de lux. Cel mai scump articol vestimentar din platformă: 10.000 EUR

haine-sh-lux

Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand de lux, potrivit OLX, care mai arată că cel mai scump articol vestimentar raportat ca fiind anunț activ pe platformă este listat la prețul de 10.000 de euro.

Românii ar opta tot mai des pentru articol de îmbrăcăminte vintage, SH, inclusiv în ceea ce privește brandurile de lux precum: Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada, spune platforma online de anunțuri.

Pentru un costum de gală masculin, de exemplu, un utilizator al OLX cere 10.000 de euro, în timp ce altul cere 6.000 de euro pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroși că pe cea mai mare platformă de vânzare și cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunțuri în categoria Modă și Frumusețe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă și piese de designer, piese de colecție care trec testul timpului. În special reprezentanții Generației Z înțeleg importanța modei sustenabile”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX. 

OLX susține că în platforma sa comerțul de produse a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone și, în același timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă și a 209.000 de tone de materiale.

„Pe lângă acest aspect, factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziționarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creșterii inflației” – spune OLX.

Platforma online de anunțuri raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunțuri zilnice în categoria „haine de damă” și 90.000 în categoria „haine pentru bărbați”.

În top 5 produse de lux second-hand pentru bărbați intră:

  • un costum gala Champions League;

  • o haină de piele Prada;

  • o geacă Christophe Terzian Fringed;

  • un costum Armani și un costum Tom Ford.

În top 5 produse de lux second-hand pentru femei intră:

  • o haină de blană leopard naturală;

  • o rochie de mireasă (vândută);

  • o rochie Versace;

  • un palton de nurcă (vândut);

  • o blană de cincila.

Parallax

Vizualizari
1387
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri