Denisa Crăciun

OLX, colaborare cu Poliția Capitalei pentru combaterea fraudelor online

scam

Platforma de anunțuri OLX România anunță miercuri o colaborare cu Poliția Capitalei pentru combaterea fraudelor online, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

OLX a organizat o întâlnire la sediul său, la care au participat reprezentanți ai Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, 12 elevi de la Liceul C.A. Rosetti din București și un profesor, privind modul în care pot fi identificare și prevenite fraudele online.

La întâlnire au discutat despre:

  • Identificarea anunțurilor potențial frauduloase: Participanții au învățat cum să identifice semnalele de alarmă caracteristice anunțurilor frauduloase, inclusiv conturi recent create, prețuri semnificativ sub valoarea pieței, fotografii preluate de pe alte site-uri și urgența de a finaliza vânzările.
  • Conștientizarea phishing-ului: Sesiunea a acoperit tacticile comune de phishing, subliniind importanța prudenței în fața mesajelor nesolicitate care direcționează utilizatorii către canale de comunicare alternative și solicită informații personale.
  • Raportarea activităților suspecte: Au fost oferite sfaturi despre modul în care participanții pot raporta anunțurile suspecte direct prin platforma OLX, pentru a genera acțiuni rapide împotriva potențialilor fraudatori.
  • Mesaje educaționale: Participanții au fost informați despre importanța de a rămâne în cadrul platformei de mesagerie OLX, evitând link-urile necunoscute și fiind precauți în fața comunicărilor care par automatizate sau traduse.

„Această colaborare cu Poliția Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piață online mai sigură,” a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România. „Prin informarea autorităților și educarea tinerei generații, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online și pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră.”

OLX România intenționează să organizeze o serie de sesiuni de formare și campanii de conștientizare. Inițiativele viitoare se vor concentra pe integrarea tehnologiilor avansate de detectare a fraudelor și pe extinderea resurselor educaționale disponibile pentru public.

Parallax

Vizualizari
177
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri