Raluca Abrihan

Aplicaţia pentru transport în comun Moovit primeşte o investiţie de 50 milioane dolari de la Intel

Thumbnail

Aplicaţia ce îţi arată orarul şi în cât timp trebuie să ajungă într-o staţie un mijloc de transport în comun, Moovit, a primit o rundă de finanţare de 50 de milioane de dolari de la fondul de investiţii Intel Capital, şi ajunge la investiţii totale de 133 de milioane de dolari.

Printre ceilalţi investitori ai acestei aplicaţii se numără: Sequoia Capital, BMW iVentures, NGP, Sound Ventures (deţinută de actorul Ashton Kutcher), BRM, Gemini, Vaizra, Vintage şi Hanaco, notează Reuters.

Moovit este cea mai utilizată aplicaţie de date ce ţin de transportul în comun şi a fost lansată în 2012, în Israel de către trei antreprenori Nir Erez, Roy Bick şi Yaron Evron.

Investitorul Intel Capital a anunţat că odată cu aceasta finanţare fondatorul companiei Mobileye, care dezvoltă asistenţi virtuali pentru şoferi, bazaţi pe monitorizarea video, se va alătura în calitate de observator, echipei Moovit.

“Până în 2021 ne aştetpăm ca Moovit să ajungă la circa 1 milion de utilizatori şi să se extindă într-un număr foarte mare de oraşe”, spune Nir Erez, CEO al Moovit. El a mai adăugat că cele două companii vor colabora de acum înainte. Mobileye a fost cumpărată de Intel pentru 15,3 milioane de dolari.

Intel Capital a avut de-a lungul timpului investiţii şi în România, cumpărând o parte din compania Siveco. În 2014, firma românească şi-a răscumpărat întregul acţionariat de la Intel.

Citeşte mai multe despre startup-uri din Israel:

VIDEO Au realizat un senzor ce te ajută să vezi prin pereţi. În ce industrii se aplică şi cum a apărut această invenţie

Un motor de căutare pentru continut audio: Cum funcţionează ideea unui startup ce vrea să fie noul Google în acest domeniu

Parallax

Vizualizari
776
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri