Denisa Crăciun

Colaborare Microsoft-Vodafone pentru digitalizarea sectoarelor public și privat din România

Parteneriat Microsoft-Vodafone

Vodafone și Microsoft semnează, marți, un memorandum axat pe programe de digitalizare, cercetare-dezvoltare și responsabilitate socială.

Memorandumul de Înțelegere semnat de cele două companii are scopul de a accelera digitalizarea sectoarelor public și privat din România, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Microsoft și Vodafone vor coopera și pentru organizarea unor evenimente (seminarii, ateliere, cursuri online) în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor.

„Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitalizare, de la educație, laboratoare de cercetare și inovare și proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum și pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoți pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români”, afirmă Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România.

De cealaltă parte, Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România spune că „Microsoft continuă să susțină și este angajat față de România, guvernul său, afaceri și oameni în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda de competențe tehnologice, pentru a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică, pentru a accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil. În această misiune avem alături de noi, ca partener, un furnizor de încredere de tehnologie, Vodafone România”.

Scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.

"Microsoft continuă să susțină și se angajează față de România, guvernul său, afacerile și oamenii în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda de competențe tehnologice pentru a accelera transformarea digitală. Parteneriatele puternice bazate pe o misiune comună, cum ar fi această colaborare cu Vodafone România, sunt vitale pentru a contribui la crearea unui impact de durată, pentru a permite atât sectorului privat, cât și cel public să conducă schimbări sistemice și să progreseze către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil", a spus, la rândul lui, Bogdan Putinică, general manager, Microsoft România.

Parallax

Vizualizari
309
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri