A.M.

Microsoft Accelerator intra si in Romania, organizeaza un bootcamp de trei zile la TechHub Bucharest

Imagine principala
Microsoft Accelerator intra si in Romania, organizeaza un bootcamp de trei zile la TechHub Bucharest

Recent anuntat de companie, acceleratorul pentru startupuri de tehnologie al Microsoft cauta companii participante inclusiv in Romania. Intre 24 si 26 iunie, organizeaza la TechHub Bucharest o serie de sesiuni intensive de training cu antreprenori din domeniu, pe teme specifice, de la dezvoltarea unei idei la atragerea de clienti, oameni buni in echipa si pana la accesarea de investitii.


Sunt vizati mai ales antreprenori cu obiective de dezvoltare regionala sau globala, ce vor avea acces la specialisti din cadrul companiei americane. Alec Saunders, Senior Director, si Didem Un Ates, Global Partnerships Director al Microsoft Accelerators, vor fi mentori in cadrul evenimentului.


Conform Brainspotting, Romania numara peste 95.000 de profesionisti IT, 47% dintre ei fiind dezvoltatori de software – si este in top 10 la nivel global in ceea ce priveste numarul de IT-isti certificati care locuiesc in tara. Totusi, in ciuda dezvoltarii permanente a industriei, crearea de produse si solutii tehnice (inclusiv proprietate intelectuala – patente/brevete de inventie) a fost o activitate secundara – mai puțin de 10% din dezvoltare fiind orientata in aceasta directie. Pe de alta parte, potrivit Microsoft, Romania se afla pe drumul cel bun, cu peste 3.700 de startupuri in prezent, 22 de huburi si incubatoare, si o comunitate in crestere din ceea ce priveste fondurile de capital de risc si “investitori providentiali.”


In ceea ce-i priveste pe specialistii Microsoft, Alec Saunders a lucrat, printre altele, la scalarea retelei Microsoft Accelerators in cadrul parteneriatelor si administrarea cu succes a startupurilor cu potential ridicat, utilizand resursele Microsoft. Are o experienta de peste 25 de ani in domeniul software, dintre care noua la Microsoft, unde a contribuit la lansarea Windows 95, primele doua versiuni Internet Explorer. Didem Un Ates lucreaza cu parteneri din zona corporate, guvernamentala si acceleratoare, ea este mentor si face parte din board-urile unor companii recent infiintate.


Microsoft Accelerator Bootcamp, eveniment ce se va desfasura timp de trei zile la TechHub Bucuresti, este gratuit. Pentru inregistrare si pentru mai multe detalii, antreprenorii interesati se pot inscrie folosind formularul de pe pagina www.microsoft.ro/bootcamp.

Parallax

Vizualizari
23
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri