Redacția StartupCafe.ro

UPDATE MedLife trimite aparatură și materiale sanitare în spitalele din Ucraina

Thumbnail

Sistemul medical MedLife sprijină Ucraina cu aparatură medicală și materiale sanitare care vor ajunge la cele mai afectate spitale, conform unui comunicat transmis, duminică, StartupCafe.ro.

UPDATE: După o mobilizare în regim de urgență a unităților MedLife la nivel de grup, în care au fost colectate 30 de tone de materiale și echipamente medicale, luni, 28 februarie, au fost adăugate alte 25 de tone, urmând să fie transportate către spitalele afectate din Ucraina, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ajutorul umanitar din cea de-a doua tranșă cuprinde paturi pentru spitalele de copii, paturi pentru spitalele de adulți, paturi de campanie, materiale sanitare și medicamente, acestea urmând să fie transportate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ulterior, transportul va fi preluat și livrat de către autoritățile locale din Ucraina.

„Suntem în permanentă legătură cu ambasada Ucrainei și, cu spijinul autorităților guvernamentale, am reușit să livrăm astăzi o a doua tranșă de materiale și echipamente medicale. Continuăm să monitorizăm nevoile și să pregătim următoarele transporturi cu cele necesare. Suntem alături de vecinii noștri și vom face tot posibilul să intervenim și să oferim sprijin ori de câte ori va fi cazul”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

În 2 zile, MedLife a reușit să colecteze și să trimită celor mai afectate spitale din țara vecină peste 55 de tone de materiale și echipamente medicale.

---

Știrea inițială

Sistemul medical MedLife sprijină Ucraina cu aparatură medicală și materiale sanitare care vor ajunge la cele mai afectate spitale, conform unui comunicat transmis, duminică, StartupCafe.ro.

Este vorba despre echipamente și materiale sanitare precum: ecografe, paturi de spital, aparatură pentru sălile de intervenție chirurgicală, dispozitive medicale pentru dezinfecție și sterilizare, aparate de laborator și medicamente.

Materialele au fost colectate la sediul central MedLife din București, iar mai apoi transportate către Ucraina de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență duminică, 27 februarie. Potrivit comunicatului, la graniță, materialele sunt ridicate și livrate de către autoritățile locale din Ucraina.

Conform reprezentaților MedLife, aceasta este prima tranșă de ajutoare umanitare ce pleacă către Ucraina, urmând ca în perioada imediat următoare să fie centralizate noi resurse în acest scop.

Thumbnail

„Partenerii de la Zi de Bine ne-au trimis în seara zilei de ieri (nr. sămbătă, 26 februarie) o listă de nevoi de la cele mai afectate spitale din Ucraina, listă dublată de o alta din partea Ambasadei. Ne-am mobilizat în regim de urgență și în mai puțin de 24 de ore am colectat peste 30 de tone de materiale. Sunt recunoscător tuturor colegilor pentru solidaritate și implicare. Credem că în astfel de momente contează mai mult ca oricând să fim întâi de toate oameni și să ajutăm la rândul nostru alți oameni. Umanitatea este principala noastră armă”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

De asemenea, MedLife a trimis asistență medicală la frontiera cu Ucraina prin unitatea mobilă amplasată la Sighetu Marmației și a pus la dispoziție gratuit centre pentru testare COVID-19 aflate în apropierea graniței.

Parallax

Vizualizari
189
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri