Luminita Pirvu

Cele mai noi soluții pentru siguranță online de la Google 

Thumbnail

Breșele de securitate au devenit atât de comune în ziua de azi încât nici nu le mai observăm. Și cei de la Google au anunțat că au updatat măsurile de siguranță pentru cei care au un conturi gmail și, totodată au lansat un nou program pentru cei care au nevoie de un nivel suplimentar de protecție. 

Noua versiune a aplicației Verificarea Securității oferă îndrumări personalizate fiecărui utilizator pentru a-l ajuta în îmbunătățirea securității contului Google. În locul aceleiași liste de verificare pentru fiecare utilizator, Verificarea Securității este acum un ghid personalizat pentru securizarea datelor. 

Atunci când face verificarea, utilizatorul va vedea automat starea securității: o imagine cu o bifă verde înseamnă că totul este în regulă, în timp o imagine cu un semn de exclamare în culorile galben sau roșu arată că există cel puțin o problemă care afectează securitatea și care trebuie rezolvată. Orice deținător de cont Google își poate verifica securitatea contului.

Toate detaliile care țin de siguranța contului, control și setări personalizate sunt disponibile prin platforma „Contul meu”.  
 
Spre finalul anului trecut, Google a lansat un „Program avansat de protecție”, oferind cea mai puternică securitate pentru Google, conceput pentru cei care prezintă un risc crescut de atac și sunt dispuși să renunțe la puțin confort pentru o protecție suplimentară a contului Google. 

Programul se concentrează pe 3 linii : 

  • Apărare împotriva phishingului: Protecție avansată presupune utilizarea unor Chei de Securitate pentru autentificarea în cont. Acestea sunt niște mici dispozitive USB sau wireless, utilizate pentru autentificare în 2 pași, cel mai bun sistem de protecție împotriva phishingului. Un atacator care nu are cheia personală de securitate (un obiect fizic, aflat la utilizator) va fi automat blocat, chiar dacă va avea parola contului. 
  • Protecție a datelor sensibile împotriva distribuirii accidentale: Câteodată oamenii oferă, din neatenție, acces la contul lor Google unor aplicații rău intenționate. Soluția de protecție avansată împiedică acest lucru limitând în mod automat accesul la contul de Gmail sau Drive doar către anumite aplicații. În acest moment pe listă sunt doar aplicații de la Google, însă în viitor lista se va extinde. 
  • Blocarea accesului fraudulos: Un alt mod în care atacatorii accesează un cont este luând identitatea utilizatorului și prefăcându-se că nu mai pot accesa contul. „Programul de protecție avansată” introduce anumiți pași suplimentari pentru a preveni astfel de atacuri: informații suplimentare despre cum a fost pierdut accesul către cont. 

Oricine se poate înscrie în Programul avansat de protecție al Google. Până în acest moment doar utilizatorii browserului Chrome pot beneficia de această soluție, însă alte browsere vor fi adăugate în curând. De asemenea, Programul este disponibil doar conturilor personale Google.
 

Parallax

Vizualizari
3404
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri