Claudiu Zamfir

Magazinul online românesc Petmart, vândut majoritar unui furnizor de produse veterinare

caine-pisica-laptop-dreamstime

Achiziție în business-ul românesc de comerț online: magazinul online de produse pentru îngrijirea animalelor de companie Petmart a fost cumpărat în proporție de 60% de firma Altius, furnizor de produse și servicii veterinare.

Acționarii firmei Petmart Online SRL, inclusiv cofondatorul și directorul Răzvan Condrut, vor rămâne în managementul magazinului online, au precizat firmele implicate în tranzacție, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Infuzia de capital va fi utilizată pentru „lărgirea bazei de clienți și dezvoltarea unor noi servicii și produse”.

Deținută de omul de afaceri  Marius Diaconu, Altius a făcut vânzări de 142 de milioane lei și un profit de aproape 45 de milioane lei, în 2021. Firma activează pe piață de 23 de ani și se adresează în principal medicilor veterinari. Platforma sa online are și o secțiune dedicată animalelor de fermă, destinată crescătorilor de cai, dar și micilor ferme de bovine, ovine și suine.

De partea cealaltă, magazinul online Petmart.ro a fost deschis în anul 2008, iar în 2021 a făcut vânzări de 20 de milioane de lei și profit net de 2 milioane de lei. Firma condusă de antreprenorul Răzvan Condrut se adresează proprietarilor de animale de companie, care pot cumpăra de pe magazinul online hrană, accesorii și alte produse destinate necuvântătoarelor.

Parallax

Vizualizari
380
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri