Denisa Crăciun

Locuri de muncă 2022: Ce angajatori publică salariul în anunțurile de joburi, în România

salarii 2022

Angajatorii din retail, servicii și din turism sunt unii dintre cei mai deschiși când vine vorba de precizarea salariilor oferite în anunțurile de joburi, potrivit unei platforme de recrutare online.

Companiile se pregătesc pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparența salariilor, conform eJobs, care mai arată că deja pe platformă sunt peste 10.000 de joburi cu salariul afișat.

Propunerea Comisiei vizează publicarea salariilor sau a unor marje salariale încă din anunțul de angajare.

Dincolo de acest element al obligativității în viitorul apropiat, angajatorii știu că aceste anunțuri sunt mult mai atrăgătoare pentru candidați, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu. La asta se adaugă faptul că și aplicările sunt mai țintite de vreme ce candidații știu exact la ce să se aștepte din punct de vedere salarial și nu aplică decât dacă oferta expusă în anunț corespunde criteriilor pe care le au”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Astfel, angajatorii din retail, servicii, transport-logistică, turism și construcții sunt printre cei care publică salariile în anunțurile de joburi, iar majoritatea locurilor de muncă scoase la bătaie de aceste firme sunt din categoria entry level.

Totodată, 17% din numărul total de anunțuri de locuri de muncă ce conțin și salariul oferit de firme sunt pentru candidații care vor să lucreze în afara țării.

„Deși vedem o creștere a numărului de anunțuri de angajare care includ salariul oferit de angajator, încă este destul de restrictivă plaja joburilor și domeniilor pentru care se întâmplă acest lucru. Cu cât pozițiile sunt mai specializate sau cer un nivel superior de senioritate, cu atât numărul de joburi cu salariul afișat este mai mic. De aceea, apar undeva în a doua parte a clasamentului domenii precum IT, telecomunicații, marketing, banking sau farma”, punctează Roxana Drăghici.

Chiar și așa, în perioada ianuarie – decembrie 2022 s-a triplat numărul de poziții deschise care au salariul menționat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar pentru 2023 sunt așteptate noi creșteri la acest capitol, conform platformei de recrutare.

Pe tot parcursul anului 2022, companiile din străinătate, cele din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța au fost cele care au publicat cele mai multe anunțuri în care au specificat salariul oferit.

Parallax

Vizualizari
919
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri