Denisa Crăciun

Listă: Ce salarii oferă firmele din construcții în 2024 (platformă de recrutare)

constructii-dreamstime

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei, potrivit unei platforme de recrutare online care mai arată că firmele din acest domeniu sunt printre cele care plătesc cel mai bine.

De la începutul anului 2024 și până în prezent, firmele din domeniul „construcții” au postat peste 11.000 de joburi pe platforma eJobs. Acestea ocupă cea de-a șasea poziție în topul celor mai activi angajatori din economie, după domenii precum retail, servicii, call center / BPO, industria alimentară și tutun.

„Nevoia de candidați pentru sectorul construcțiilor este mare pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald crește odată cu numărul proiectelor, dar și pe fondul faptului că vedem mai mulți muncitori care pleacă la muncă în străinătate. Este, chiar și în afara acestui aspect, un domeniu cu o rată mare de fluctuație, astfel încât angajatorii au nevoie să recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt și printre cei care apelează cel mai des la soluția importului de personal din Asia”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, cei care lucrează în construcții sunt plătiți la un nivel similar cu angajații din inginerie, petrol / gaze sau crewing / casino și peste cei din domenii precum financiar, administrativ / logistică, producție, auto sau resurse umane.

Cele mai mari salarii din construcții

 • diriginte de șantier (6.600 de lei net)
 • inginer de instalații (6.000 de lei)
 • inginer proiectant (6.000 de lei)
 • inginer construcții (6.000 de lei)
 • inginer electrician (5.500 de lei)
 • specialist achiziții (5.200 de lei)
 • proiectant de instalații (5.200 de lei)

Cele mai mici salarii din construcții

 • sudor (4.000 de lei)
 • tehnician (4.000 de lei)
 • instalator (4.100 de lei)
 • contabil primar (4.500 de lei)
 • reprezentant tehnic (4.500 de lei)

Un muncitor în construcții câștigă în medie 4.300 de lei, iar un lăcătuș 4.400 de lei, după cum arată datele Salario. Acești indicatori reprezintă medii nete, la nivel național, pentru toate județele și nivelurile de experiență, mai arată platforma de recrutare.

Vedem o creștere a nevoii de candidați care au între 2 și 5 ani de experiență în domeniu, însă, alături de ei, cei mai căutați sunt muncitorii calificați și necalificați. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziție diverse facilități și beneficii, ci sunt dispuși să le ofere și salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp”, mai spune Roxana Drăghici.

În ceea ce privește aplicările, din cele 4,3 milioane de aplicări înregistrate de la începutul anului și până acum, 350.000 au fost pentru joburile din construcții.

Este unul dintre puținele domenii în care candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani nu se află pe locul al doilea în clasamentul aplicărilor, ci abia pe locul al patrulea. Cel mai mult au aplicat cei din segmentul de vârstă 25-35 de ani, urmați de 36-45 de ani și 45+. Aproape 200.000 de aplicări au venit din partea muncitorilor calificați și necalificați, potrivit platformei de recrutare.

Parallax

Vizualizari
594
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri