A.M.

King, producatorul de jocuri cu birouri in Romania, cumparat de Activision pentru 5,9 miliarde dolari

Imagine principala
King, producatorul de jocuri cu birouri in Romania, cumparat de Activision pentru 5,9 miliarde dolari

Compania King Digital Entertainment, creatoarea jocului Candy Crush Saga, a fost achizitionata de gigantul Activision Blizzard pentru suma de 5,9 miliarde dolari. Producatorul, lider pe piata mondiala de jocuri pentru platforme mobile, a fost fondat in Suedia, in 2003. Compania este prezenta si in Romania cu un centru de dezvoltare in care lucreaza aproximativ o suta de angajati.


Achizitia vine la un an si jumatate dupa ce King s-a listat la bursa din New York, la o evaluare de sapte miliarde de dolari a companiei.


Desi comunicatul de presa nu ofera foarte multe detalii, The Next Web noteaza ca achizitia producatorului de jocuri va oferi celor de la Activision un avantaj in zona de prezenta pe terminale mobile, zona neexploatata foarte mult pana acum, veniturile din acest segment reprezentand 5% din cele totale.


Totodata, desi profitabila – in ultimul trimestru, King a inregistrat venituri de 530 milioane dolari, in scadere fata de precedentul, cand s-au ridicat la 648 milioane dolari -, compania nu a reusit sa replice succesul Candy Crush, joc ce aduce, in continuare, aproape un sfert din incasari.

Parallax

Vizualizari
118
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri